KOSOR, MILINOVIĆ ILI MILOŠEVIĆ?

OŠTRA BORBA ZA VRH: Da građani danas odlučuju predsjednik HDZ-a bi bio...

Sibenik, 130210.Sportska dvorana Baldekin.Obljetnica 20 godina od osnivanja HDZ-a u gradu Sibeniku. Proslavi je nazocila i predsjednica HDZ-a i Vlade RH Jadranka Kosor sa ministrima Bozidarom Kalmetom, Ivanom Sukerom, Darkom Milinovicem.Na slici: ministar Darko Milinovic zaplesao je sa Jadrankom Kosor.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Jadranka Kosor ostala bi na čelu HDZ-a kada bi je u ovom trenutku birali hrvatski građani.

Prema istraživanju koje je 3. i 4. siječnja proveo CRO Demoskop, Kosor je dobila podršku 19,7 posto ispitanih. Na drugom mjestu, sa 16,4 posto, našao se novi HDZ-ov čovjek Domagoj Milošević , dok je Darku Milinoviću , za kojeg je glasovalo 9,5 posto ispitanika, pripalo treće mjesto.

Zanimljivo je da se 32 posto ispitanika nije htjelo izjasniti tko je njihov favorit za šefa HDZ-a, a 21,2 posto bilo je neodlučnih.

Novi čovjek

Istraživanje Cro Demoskopa pokazalo je da je Jadranka Kosor najbolje rezultate zabilježila u Dalmaciji - 23,9 posto, Slavoniji - 20,8 posto, te sjeverozapadnoj Hrvatskoj - 17,9 posto. Usporedbe radi, Domagoj Milošević, koji za aktualnom šeficom ukupno zaostaje 3,3 posto glasova, u Dalmaciji je osvojio 14,4 posto, u Slavoniji 14,6 posto, a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj 14,9 posto glasova.

Milošević je, pak, prednost zabilježio na zagrebačkom području, gdje je osvojio 19,3 posto podrške u odnosu na Kosor kojoj je pripalo 17 posto, te u Istri i Hrvatskom primorju, gdje ga je podržalo 16,8 posto ispitanika. No, i Kosor je u tom dijelu podržao gotovo identičan broj ispitanika - 16 posto.

Milinovićev teren

Trećeplasirani Darko Milinović najbolje je rezultate zabilježio u svom kraju, središnjoj Hrvatskoj, gdje je dobio podršku od 20 posto. Na tom području slijede ga Jadranka Kosor sa samo jednim postotkom manje - 19,1 posto, te Milošević kojem je pripalo 17,4 posto potpore.

Jadranku Kosor u istraživanju su češće birale žene - 22,1 posto, naspram Miloševića koji je kod njih dobio potporu od 16 posto. Za Miloševića je glasovalo 17 posto muškaraca, a za Kosor njih 16,3 posto. Darku Milinoviću podršku je dalo 10,1 posto muškaraca, te 8,9 posto žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:42