'VOJSKA ĆE ČUVATI KVARTOVE'

OSTOJIĆ 'Prvi put u povijesti pljačka se rješava smjenom čelnih ljudi. Nemojte raditi zapljene, riskirate da ćete odletiti vi, a ne onaj tko čuva zgradu'

 Tom Dubravec/CROPIX

Bivši ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić, u sjedištu SDP-a održao je konferenciju za medije pri čemu je kazao kako posebno zabrinjavajućim smatra smjene u policiji, piše N1.

- Slučaj Heinzelova se apsolutno nije trebao niti smio dogoditi - ali prvo je potrebno utvrditi odgovornost i onda sankcionirati - kazao je Ostojić.

- Prvi puta u povijesti nakon pljačke se ista rješava smjenom čelnih ljudi u policiji - ravnatelja policije, šefa Kriminalne policije, PNUSKOK-a, unutarnje kontrole - istaknuo je Ostojić.

- Očito je da je to sve napravljeno pod pritiskom... Smijenjen je šef unutarnje kontrole koji bi morao poduzeti mjere da se utvrdi tko je odgovoran. Mi danas ne znamo što se desilo u Heizelovoj. Znamo da su krivci onaj kome je opljačkan ured, a ne oni koji su čuvali tu zgradu. Vrlo zanimljiv način rješavanja slučaja - kazao je Ostojić.

- Ovo je poruka - nemojte raditi zaplijene, jer riskirate da u vašoj kancelariji vi ćete odletjeti, a ne onaj tko čuva zgradu - tumači on.

- Sve ovo vodi na mlin tome da očito vrlo skoro možemo očekivati da će policiju zamijeniti vojska. Projekt Domovinske sigurnosti, koji se gura kao navodni dogovoreni projekt, kojim će se rješavati pitanje je kad će vojska čuvati policiju, umjesto da se podrži ljude koji zakonito, uz puno teškoća, rade svoj posao, riskirajući svoj život. Poruka koja nije moja izmišljotina već je u programu Domoljubne koalicije, predstavljenom Saboru - vaš kvart osiguravat će vojska. To je nešto što govori i Miroslav Tuđman i predsjednica i ministar obrane Buljević. Zakonska rješenja su već donesena, u trenutku kad nema potrebe vojskom na granici. Donesena su bez ikakve javne rasprave, a da ne govorimo da strategiju nacionalne sigurnosti nemamo - kazao je za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 20:45