SDP BIRA PREDSJEDNIKA

OSTOJIĆ I BERNARDIĆ PODRŽALI KOMADINU ZA ŠEFA STRANKE 'U SDP-u ima mjesta za sve, pa i za Milanovića, ali nema za politiku ili mi ili oni'

 Foto: Bruno Konjević / EPH

Dva člana Predsjedništva SDP-a, Rajko Ostojić i Davor Bernardić javno su podržali kandidaturu Zlatka Komadine za novog predsjendika SDP-a.

- Nažalost, na sjednici Predsjedništva nismo dobili izvješće i analizu parlamentarnih izbora, ali i bez nekih dubokih analiza rezultat parlamentarnih izbora je kristalno jasan. U četiri godine doveli smo HDZ na oba brijega i u Banske dvore i na Pantovčak. Naravno da je bilo i dobrih stvari, ali bilo je i velikih grešaka. I što nam sada ostaje. Dilema je potpuno jasna ili nastaviti ovim putem ili pokrenuti promjene. Ja podržavam Zlatka Komadinu, to je potpuno jasno - izjavio je Ostojić nakon sjednice.

Nedvosmislen je bio i Davor Bernardić koji je napomenuo da stranke uče i iz pobjeda i iz poraza.

- Moramo biti svjesni da smo ove izbore ipak izgubili, osvojili smo 30 posto manje mandata, a izgubili 150.000 birača. SDP-u su potrebne promjene - kazao je Bernardić i rekao da će podržati Komadinu jer je on čovjek terena, pobijedio je na svim lokalnim izborima i iz baze može pokrenuti promjene i uz okupljanje razjedinjene ljevice SDP-u osigurati povratak na vlast u najkraćem mogućem roku.

- U SDP-u ima mjesta za sve ima i za sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića, ali nema za politiku ili mi ili oni - rekao je Bernardić.

Predsjednika Glavnog odbora SDP-a Josipa Leke za kojega se također očekuje da će podržati Komadinu nije bilo na sjednici Predsjedništva zbog bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:34