NOVA PRILIKA

Osnovan hrvatsko-srpski istražiteljski tim za Paravinju. Trebali bi ga ponovno ispitati i o Antoniji Bilić!

Tim će se baviti istragom ubojstva srpske novinarke 1994. u koje je, čini se, umiješan i Paravinja

Zajednički istraživački tim hrvatske i srpske policije osnovan je u Rijeci nakon sastanka ravnatelja hrvatske policije Olivera Grbića i direktora srpske policije Milorada Veljovića.

Tim će se baviti istragom ubojstva Radislave Dade Vujasinović, novinarke Duge koja je mrtva nađena 1994. godine . Zbog novih saznanja o umiješanosti Dragana Paravinje, otmičara Antonije Bilić, u slučaj Dadine likvidacije istražitelji će prvo od istražnog suca u Šibeniku tražiti obavljanje obavijesnog razgovora s njim.

Oproštajno pismo

Kako je Jutarnji pisao u subotu, MUP ima saznanja da je Paravinja sudjelovao u organizaciji njezina ubojstva ili je čvrsto povezan s ljudima koji su je ubili.

Hrvatski dio tima nada se da bi tijekom obavijesnog razgovora, koji će obaviti u srijedu, Paravinju mogli ponovno ispitati i o nestanku Antonije Bilić za koju je tvrdio da ju je ubio, a onda sve porekao.Iako je obitelj ubijene novinarke šokiralo saznanje o Paravinji, on je prve tragove koji bi upućivali na Dadu Vujasinoć ostavio još za vrijeme bijega u Srđevićima Donjim. Tamo je u oproštajnom pismu spomenuo Dadu, ali zbog činjenice da je taj dio pisma bio zamrljan do sada se nije povezao s Vujasinović. Dio prenosimo u cijelosti:

Pisala protiv Arkana

“Ćaća i mater nek oproste, a Milijani reci da je čekam na nekom boljem mestu. Novinarima samo reci da ja to nisam učinio i da je Dadu ubila... (zamrljani dio) Ja i Mrdja smo joj ispričali šta smo videli i htela je sve objaviti (Slavonija 92)”. Vujasinović je pisala oštre tekstove protiv Ž. Ražnatovića Arkana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:33