SRAMOTA U BOROVU

Oskvrnut spomenik hrvatskim redarstvenicima: Ispisali četiri ćirilična 'S' i 'Srbija', razbacali vijence i lampaše

 Vlado Kos / CROPIX

VINKOVCI - Na spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika u Borovu sinoć su sprejem ispisana četiri ćirilična slova "S" i "Srbija" te su razbacani vijenci i lampaši.

Nepoznati počinitelj ispisao je sinoć između 20 i 23,15 sati sprejem grafite na spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika, koji su ubijeni 2. svibnja 1991. u današnjem Borovu, a prijeratnom Borovu Selu, izvijestila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava (PU).

Vlado Kos / CROPIX

Prema riječima glasnogovornika PU Luke Barunčića, na spomeniku su sprejem ispisana četiri ćirilična slova "S" i "Srbija", a počinitelj je razbacao i vijence i lampaše koja su kod spomen obilježja 2. svibnja položila državna i druga izaslanstva u prigodi obilježavanja 21. obljetnice ubojstva redarstvenika.

Grafite neprimjerna sadržaja počinitelj je ispisao i na izlogu obližnje trgovine, potvrdio je Barunčić.

U Borovu su tijekom Domovinskog rata 2. svibnja 1991. godine iz zasjede ubijena dvanaestorica hrvatskih redarstvenika nakon što su došli izbaviti dvojicu svojih kolega, koje su tijekom redovite ophodnje u noći s 1. na 2. svibnja zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:43