'INDICIJE DA POJEDINE SLUŽBE DILAJU INFORMACIJE'

Osječki HDZ-ovac traži zaštitu policije: Tajne službe se uplele u unutarstranačke izbore u HDZ-u?!

 Dorian Horvat / CROPIX

OSIJEK - Pripadnici tajnih službi uključili su se u unutarstranačke izbore u HDZ-u , može se to zaključiti iz izjava dopredsjednika osječkog HDZ-a i saborskog zastupnika Josipa Salapića, što je još jedna potvrda da u najjačoj oporbenoj stranci slijede izbori u kojima se na putu do pobjede neće birati sredstva i metode.

- Postoje indicije da pojedine službe unutar MUP-a dilaju informacije i time ugrožavaju sigurnost pojedinih građana Osijeka, pa tako i mene osobno. Posljednjih dana doživio sam velike pritiske i uvrede i ima indicija da se radi o osobnom jurišu na mene - rekao je Salapić, kojeg smo upitali znači li to da su se pripadnici tajnih službi uključili u unutarstranačke izbore u HDZ-u.

- Imamo informacije da određene službe koje se zovu Sigurnosno obavještajna agencija rade za interese koji nisu u skladu sa zakonom. Zato sam tražio od ministra unutarnjih poslova da obavi nadzor i unutarnju kontrolu nad ljudima unutar policije u Osijeku, a zatražio sam i zaštitu za sebe osobno, što ću kao saborski zastupnik tražiti i od predsjednika Republike. O detaljima ne mogu govoriti iz sigurnosnih razloga - kazao je Salapić, dodavši i da je podnio privatnu tužbu protiv jednog portala koji je objavio kako Salapić na Pravnom fakultetu u Osijeku, gdje je radio do prije četiri godine, sređuje ispite osobama iz javnog života.

Ovaj 36-godišnji magistar prava inače pripada onom dijelu HDZ-a okupljenom oko Jadranke Kosor, Vladimira Šeksa i Tomislava Ivića, a čak ga je i Šeks označio kao svog potencijalnog nasljednika.

U skladu s time Salapić je najavio i svoju kandidaturu za predsjednika osječkog HDZ-a na predstojećim unutarstranačkim izborima ta kasniju podršku Kosor u utrci za predsjednika stranke. Shodno tomu osvrnuo se i na subotnje raspuštanje GO HDZ-a Valpovo u kojemu je kao član Županijskog odbora i sam sudjelovao, kazavši da je to legitimna odluka u skladu sa statutom stranke.

- Želio bih poručiti i gospodinu Karamarku da, prije nego li se oglašava u medijima i daje izjave o raspuštanju HDZ-a u Valpovu, dobro prouči statut stranke u kojem jasno piše da Županijski odbor ima sve ingerencije nad Gradskim odborima, pa tako i onu o donošenju odluke o raspuštanju ako za to postoje uvjeti, a u ovom slučaju uvjeta je bilo i tu nema ništa sporno - poručio je Salapić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:34