HV SE USPAVAO

Oružane snage vode bitku s internetom: Nakon teksta u JUTARNJEM, uklonjeni pogrešni podaci stari nekoliko godina!

 Screenshot

Bio je to šokantan dan za pojedine djelatnike Glavnog stožera Oružanih snaga. U samo nekoliko sati suočili su se sa dramatičnim informacijama o stanju Hrvatske vojske.

Prema dostupnim informacijama na hitno sazvanom sastanku najviše ih je uzdrmala činjenica da su prije godinu i pol dana dva vojna aviona MIG-21 pala na Slunju i da se nisu mogla popraviti, a ista je sudbina prije nekoliko godina zadesila jahtu “ Jadranka” koja se nasukala na grebenu.

Šok je zavladao i na informaciju da prije više od šest godina Ratno zrakoplovstvo je dobilo dest helikoptera Mi 117 Sh i sedam protupožarnih aviona, a pod zastavom Hrvatske ratne mornarice već tri godine plove dvije raketne topovnjače “ Vukovar” i “ Dubrovnik”.

Sve te informacije priopćene su im uz napomenu da ih moraju objaviti na web stranici Oružanih snaga - www.osrh.hr .

- I sve se to smije objaviti? - začulo se tiho pitanje iz dna prostorije.

- Odmah! - glasio odrješit odgovor časnika s nekoliko “čvaraka” na ramenu.

- I ne zaboravite slučajno promjeniti da je general Šundov otišao za vojnog izaslanika u Bruxulles i da je na čelu Vojnog učilišta general Zdilar - poručio im je nadređeni ljutito izlazeći iz sobe.

Nekoliko sati kasnije na web stranici pojavili su se novi i svježi podaci. Istog dana kad je Jutarnji list upozorio Glavni stožerda na redizajniranoj internet stranici Oružanih snaga stoje tehnički podaci o stanju vojske koji nemaju veze s istinom, isti su promjenjeni.

Doduše, još uvijek nema podataka o trenutnom broju tenkova i oklopnih vozila, ali i ovo je za vojsku veliki pomak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:37