PREMIJER U SLAVONIJI

OREŠKOVIĆ 'Smanjujemo broj državnih agencija! Imamo ih 56, plan je 13 do 15 manje. Dopunsko zdravstveno osiguranje? Građani imaju i druge opcije...'

Vukovar, Komletinci, 010416.Tihomir Oreskovic predsjednik Vlade Republie Hrvatske svoj dvodnevni posjet Vukovarsko-srijemskoj zupaniji nastavio je posjetama Komletincima, Privlaci, Otoku i Cerni gdje je posjetio dva OPG-a i tvrtku Nexsus u Cerni. Na fotografiji: predsjednik Vlade RH Tihomir Oreskovic u posjeti OPG Rajic-Komletinci.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / EPH / copyrighted

Hrvatski premijer Tihomir Orešković najavio je za posjeta Cerni kako će broj državnih agencija definitivno biti smanjen, a progovorio je i o najavi uvođenja 9-satnog radnog vremena.

- Imamo oko 56 agencija, ali plan ih je smanjiti za nekih 13 do 15 o čemu smo počeli razgovarati prošli tjedan. Moramo pojačati efikasnost. Što se tiče 9-satnog radnog vremena prvi put čujem za to i ne znam odakle je došlo – rekao je Orešković, koji se osvrnuo i na poskupljenje dopunskog zdravstvenog osiguranja.

- Mislim da je prije par godina cijena bila 120-130 kuna. Tu smo malo povećali, na kraju znamo u kakvom nam je stanju zdravstveni sustav. Cilj nam jesu reforme, a ovo je možda jedan mali korak. Nadamo se da imamo i druge opcije za građane. Na tržištu ima i drugih opcija gdje to neće koštati dodatnih 19 kuna, ukoliko su ih spremni potražiti – poručio je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 22:53