(NE)USPJEŠNA PRIVATIZACIJA

Orešar u Uzoru: Nisam znao za tako lošu situaciju, žao mi je

Orešar je kao predsjednik Nadzornog odbora Uzora najavio pokretanje stečaja nad tom tvrtkom, a u tom će postupku bez posla ostati 60-tak radnica
 Goran Mehkek/CROPIX

SPLIT - Nisam znao za situaciju u Uzoru, jer ni jedan financijski izvještaj koji sam dobio nije ukazivao na probleme - riječi su to Bruna Orešara, poduzetnika u problemima, izrečene pred sastanak s radnicama i sindikalcima te iscrpljene splitske tvrtke u kojoj plaće ne stižu već punih šest mjeseci.

Pa iako tvrdi da za ništa nije znao, Orešar je kao predsjednik Nadzornog odbora Uzora najavio pokretanje stečaja nad tom tvrtkom. U tom će postupku bez posla ostati 60-tak radnica dok će ih 45 zaposliti tvrtka „Kopča“ koja će, tvrdi Orešar, u najam uzeti prostor i strojeve Uzora.

Direktor tvrtke Kopča je Ivan Grbić, donedavni ravnatelj DES-a, ustanove za zapošljavanje invalida. No, zanimljivo čak ni zgrada, koja se daje u najam, nije Uzorova, jer je pred tri godine prodana firmi Musculi kako bi se sanirali ondašnji Uzorovi gubici.

Orešar je prilikom posjeta Uzoru iskazao i žaljenje zbog situacije u drugoj svojoj tvrtki, bračkom Jadrankamenu, gdje su ga zbog neisplate plaća pred nekoliko dana fizički napali radnici. Ni to ga nije uplašilo, jer kako je najavio, u petak ponovo odlazi na Brač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:32