NAKON SASTANKA S JANDROKOVIĆEM

Optimističan norveški šef diplomacije: Siguran sam da će Hrvatska pregovore zaključiti za nekoliko tjedana

Siguran sam da će za nekoliko tjedana pregovori između Hrvatske i Unije o pristupanju biti dovršeni te da ćemo već na obzoru vidjeti referendum o pristupanju Hrvatske EU-u, rekao je Store
Croatian President Ivo Josipovic, left, shakes hands with Norwegian Foreign Minister Jonas Gahr Store, in Zagreb, Croatia, Wednesday, April 20, 2011. Store is on official one-day visit to Croatia. (AP Photo)
 AP

ZAGREB - Norveški ministar vanjskih poslova Jonas Gahr Store danas je u Zagrebu izjavio da je siguran kako će hrvatski pristupni pregovori biti dovršeni za nekoliko tjedana.

"Siguran sam da će za nekoliko tjedana pregovori između Hrvatske i Unije o pristupanju biti dovršeni te da ćemo već na obzoru vidjeti referendum o pristupanju Hrvatske EU-u", rekao je Store.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka s potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem, Store je izrazio norvešku podršku hrvatskim europskim i euroatlantskim težnjama, te istaknuo impresije postignutim napretkom Hrvatske u ostvarivanju europskog cilja.

Store prijateljski odnos između Zagreba i Osla vidi u 100 tisuća Norvežana koji za vrijeme godišnjeg odmora kao svoje odredište odabiru upravo Hrvatsku.

"Budući da se to ponavlja nekoliko godina za redom, to svjedoči o tome koliko se naši narodi razumiju i na kakvo gostoprimstvo Norvežani ovdje nailaze", rekao je Store.

Ministar Jandroković napomenuo je da će kruna odličnih bilateralnih odnosa biti posjet norveškog kralja Haralda Zagrebu 12. i 13. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:14