BURIĆ: MOŽDA ĆE SE BAVITI SAMIM SOBOM

Oporba se dogovorila: HDZ će voditi Nacionalno vijeće za suzbijanje korupcije

Branko Bačić naglasio je da mu nije jasno zašto bi netko dvojio u moralnost i zakonitost prava HDZ-ovih zastupnika da vode antikorupcijsko vijeće.
Sabor, Sjednica kluba zastupnika HDZ-a uoci sutrasnje konstituirajuce sjednice Sabora.Na fotografiji: Ivan Suker, Vladimir Seks.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Predstavnici HDZ-a , Hrvatskih laburista i HDSSB-a danas su potpisali sporazum o utvrđivanju kvota i raspodjeli dužnosti oporbenih stranaka u sedmom sazivu Sabora .

HDZ-u pripadaju oba potpredsjednika Sabora iz oporbene kvote, te vodeća mjesta osam saborskih odbora i većine parlamentarnih izaslanstava.

Laburisti i HDSSB imat će po dva predsjednika i potpredsjednika odbora, te vodstvo nad po jednim izaslanstvom.

Uz to, HDZ će predsjedavati Nacionalnim vijećem za suzbijanje korupcije.

Upitan da komentira činjenicu da će antikorupcijsko vijeće voditi politička stranka optužena za korupciju, HDSSB-ovac Dinko Burić rekao je da će sud o optužnici protiv HDZ-a reći pravosuđe.

- HDZ je činjenica, dobili su određeni broj mandata i povjerenje građana i nema razloga da apriori budemo protiv toga. Možda će se naći u poziciji da se bave sami sobom, možda to i nije loš izbor - kazao je Burić.

Branko Bačić naglasio je da mu nije jasno zašto bi netko dvojio u moralnost i zakonitost prava HDZ-ovih zastupnika da vode antikorupcijsko vijeće.

- Oni su dobili mandat na izborima i imaju puno pravo biti izabrani na svaku dužnost u Saboru - izjavio je Bačić, istaknuvši da je danas potpisani sporazum rezultat kompromisa među trima najjačim oporbenim strankama, te je pozvao i ostatak oporbe na potpisivanje sporazuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:20