ODGOVOR VLADAJUĆIMA

Oporba poručila premijerki: Ako ste sigurni u pobjedu, raspišite izbore za rujan

Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a: Najbolje bi bilo da se zaključenjem ljetnog zasjedanja Sabora 15. srpnja raspusti parlament i raspišu parlamentarni izbori za rujan

ZAGREB - Radi se o predstavi koja je već viđena, ali u kojoj neki glumci nedostaju jer su u zatvoru - tako su u najvećoj oporbenoj stranci komentirali Središnji odbor HDZ-a kojim je vladajuća stranka počela predizbornu kampanju.

U SDP-u ne vjeruju

Premda je predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor u svom 50-minutnom govoru, punom praznih parola, nekoliko puta jasno rekla kako će parlamentarni izbori biti do kraja ove godine, u SDP-u joj ne vjeruju previše. Stoga su i jučer, kao i njihov glavni predizborni saveznik HNS, tražili izbore što prije.

- Pa ako je Jadranka Kosor toliko uvjerena u pobjedu, neka raspiše izbore čim prije, kako bi nova Vlada mogla donijeti cjeloviti proračun za iduću godinu - poručuje predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Ivan Vrdoljak.

Skup za zabavu

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, pak, smatra kako bi bilo najbolje da se sa zaključenjem ljetnog zasjedanja Sabora 15. srpnja raspusti parlament i raspišu izbori za rujan. Najave predsjednice HDZ-a o pobjedi njezine stranke na izborima oporbu niti malo ne zabrinjavaju jer su sigurni da će HDZ otići u oporbu.

SDP-u su više zasmetale one druge poruke kojima, tvrdi Dragovan, premijerka pokazuje neviđenu bahatost.

- Veću bahatost prema hrvatskim građanima nije pokazivao niti Ivo Sanader. Građani su s pravom zabrinuti jer se čini da živimo u dva različita svijeta. Jedan je onaj realan u kojemu se teško živi, a drugi je onaj njihov u kojem se uvjeravaju da je sve idealno. I taj njezin pristup - “ja ću potpisati pristupni ugovor” - umjesto da kaže kako će riješiti probleme poput nezaposlenosti ili otvoriti radna mjesta... potvrđuje kako je ne zanimaju građani - dodaje Dragovan.

I za HNS je subotnji skup HDZ-a bio prilika “da se zabave i da jedni drugima kažu kako u državi sve dobro izgleda”. Čelnik HSLS-a Darinko Kosor tvrdi da njihova stranka nema ništa protiv toga da premijerka potpiše pristupni ugovor. No, smatra kako šefica HDZ-a griješi ako misli da će joj to donijeti dodatne bodove kod birača.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:36