GLAS KONCILA:

Oporba je bliska skrivenim snagama koje žele srušiti Hrvatsku!

U povodu izjave šefa SDP-a, koji je od Kosor zatražio da odredi datum izbora, glavni urednik 'Glasa koncila' pita se zašto se oporba igra u ovako važnom trenutku. 'Ima snaga koje se ne mire s postojanjem Hrvatske', piše
Beli Manastir, 110710.Sastanak tzv. "Kukuriku" koalicije u Hotelu Patria u Belom Manastiru. Na sastanku su bili Radimir Cacic (HNS), Zoran Milanovic (SDP) , Ivan Jakovcic (IDS) i Silvano Hrelja (HSU). Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

ZAGREB - U povodu izjave šefa SDP-a u Hrvatskome saboru, koji je od premijerke Kosor zatražio da odredi datum izbora , glavni urednik 'Glasa koncila' Ivan Miklenić pita se zašto se oporba igra u ovako važnom trenutku.

- Svatko tko je pomnije pratio takvo zahtijevanje oporbe morao je ostati zapanjen pred dilemom je li riječ samo o infantilnom ponašanju, o potpunom nepoznavanju hrvatskoga aktualnoga povijesnoga trenutka ili priklanjanju destruktivnim snagama - piše Miklenić u komentaru "Zašto se opozicija igra?"

Prema Miklenićevim riječima, nastojanja da Hrvatska zaključi pregovore s Europskom unijom do lipnja sudbinski su važna kako bi na taj način Hrvatska učvrstila svoju poziciju u zapadnome demokratskom svijetu, a da ne upadne ni u kakvu novu balkansku ili jugosfersku asocijaciju.

"Je li moguće da to opoziciji ne bi bilo poznato?" pita Miklenić u komentaru.

Smatra kako je dobro poznato da u Hrvatskoj ima političkih snaga koje se "ne mire s postojanjem ikakve Hrvatske, a koje nemaju snagu izići na javnu scenu i demokratski se boriti za svoju političku opciju, ali dosad nije bilo poznato da tim snagama oporba može biti tako bliska.

"Poznato je da te skrivene političke snage sanjaju balkansku asocijaciju i pozicioniranje što slabije Hrvatske na Balkanu. Poznato je da te skrivene političke snage suptilno, po svojim ljudima pozicioniranim na svim razinama važnih punktova hrvatskoga društva, sustavno rastaču hrvatski nacionalni i kulturni identitet, hrvatsku suverenost, priječe stvarnu demokratizaciju društva, onemogućuju funkcioniranje pravne države, svim sredstvima brane svoje povlastice u gospodarstvu, medijima i slično. Poznato je da te skrivene političke snage na međunarodnoj političkoj i civilnoj sceni tajno traže saveznike koji bi im pomogli u slabljenju, rastakanju ili čak rušenju Hrvatske i postizanju njihovih antihrvatskih ciljeva", tvrdi u komentaru Ivan Miklenić.

Miklenić pita nije li za Hrvatsku i za njezinu bolju budućnost bitno otežavajuća okolnost ako se tim skrivenim političkim snagama priklanja parlamentarna opozicija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:54