DANAS IZ SABORA

Opet su ga naljutili. Šeks dobacio Bebiću: Nećeš još dugo biti predsjednik Sabora!

Zastupnik HDSSB-a Dinko Burić ponovno se okomio na HDZ i ovoga puta uspio sve prozvane posvađati međusobno
 Damjan Tadić/CROPIX

Svađa unutar HDZ-a kulminirala je danas na samoj sjednici Sabora pred svim zastupnicima. Potpredsjednik Sabora i HDZ-a Ivan Jarnjak i Vladimir Šeks otvoreno su se posvađali s predsjednikom i stranačkim kolegom Lukom Bebićem kojem je Šeks izlazeći iz sabornice poručio "Nećeš još dugo biti predsjednik Sabora!".

Sve je počelo kada je HDSSB-ovac Dinko Burić u svojoj raspravi o financiranju izbornih kampanja počeo nabrajati kako je HDZ, odnosno Ivo Sanader, pokušavao pridobiti neke zastupnike.

- Sad nitko od Sanaderovih suradnika ne zna ništa, pa ni Sanaderova krunska nasljednica vojvotkinja od Remetinca Jadranka Kosor, a ni Andrija Hebrang.

Potom ga je Bebić prekinuo, ali Burić je nastavio i spomenuo je ironično kako je moguće da Šeks jedini ništa o ničemu nije znao, ili da se jednostavno ničega ne sjeća.

Zatim se okomio Burić i na Jarnjaka, kojeg je optužio da je kao osoba od najvećeg povjerenja i s pojedinim novoizabranim zastupnicima "u romantičnim samoborskim ambijentima nudio milijune eura, jahte od 13 metara i rješavanje zaposlenja nezaposlenih članova obitelji".

I opet ga je Bebić upozorio, ali nije mu dodijelio opomenu, što je iznimno razljutilo Šeksa i Jarnjaka pa je nastala rasprava spomenutog trojca.

A dok su oni raspravljali, Burić je nastavio istom silinom.

- Odbor za punjenje turističkog središta Remetinec organizirali je zanimljivu manifestaciju, Festival pjesama remetinečke popevke, inačice HTZ-a. Kandidata je iz dana u dan sve više, a žiri je DORH. U finalu je pobijedila klapa zvana 4H, HAC, HŽ, HPB i HEP, s pjesmom "U ćeliji ovoj ja nisam bez nade, uskoro će sa mnom bit netko iz Vlade", koja je vrlo brzo postala hit u svim zatvorskim ćelijama.

Prilikom tog govora Šeks se povukao iz sabornice i izrekao prijetnju Luki Bebiću, koji kasnije nije ništa želio komentirati. Šeks također na sve upite nije odgovarao, ali jest na pitanje "Je li točno da ste Bebiću zaprijetili?".

- Slabo čujete, hvala što me informirate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:03