NA SLUŽBENIČKOM SUDU

OPERACIJA BARBIKA Autoru plana za ocrnjivanje Kolinde skinut će 20 posto mjesečne plaće?

Zagreb, 150509.Na Trgu marsala Tita danas je organizirano okupljanje i konferencija za tisak gradjanske inicijative za povratak imena Kazalisni trg.Tomislav Stockinger i Ante Beljo.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Tomislava Heinricha Stockingera, autora lažnog akcijskog plana “Barbika” za diskreditaciju HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, Ministarstvo zdravlja prijavilo je Službeničkom sudu zbog povrede službene dužnosti. Stockinger je pravnik u Ministarstvu zdravlja, a prijavu protiv njega potvrdio je glasnogovornik tog ministarstva Nenad Korkut, piše Slobodna Dalmacija.

- Vezano uz medijski istup državnog službenika Tomislava Heinricha Stockingera u slučaju “plana Barbika” pripremljen je zahtjev za pokretanje postupka zbog povrede službene dužnosti sukladno sa Zakonom o državnim službenicima koji je upućen na Službenički sud na daljnje postupanje – izvijestio je Korkut.

Prijava protiv Stockingera Službeničkom sudu znači da ga se tereti za težu povredu službene dužnosti. Ako ga proglasi krivim, sud može Stockingera novčano kazniti (skidanje s plaće 10 do 20 posto u trajanju od šest mjeseci), premjestiti ga na drugo mjesto u službi ili ga otpustiti iz državne službe, što je malo vjerojatno, s obzirom na to da ga se ne tereti za korupciju ili neko drugo teže kazneno djelo.

Službenički sud u obavezi je najkasnije tri godine po zaprimljenoj prijavi donijeti presudu, a ako je ne donese, postupak ide u zastaru. Ministar zdravlja Siniša Varga može Stockingera udaljiti s dužnosti do okončanja postupka pred Službeničkim sudom.

Stockinger je javno priznao kako je “akcijski plan Barbika” njegovo djelo usmjereno, kako je kazao, za dobrobit hrvatskog naroda. Prije “Barbike” Stockinger je skrenuo pozornost na sebe sudjelujući u akcijama za zabranu naziva Trga maršala Tita u središtu Zagreba, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:44