ZASKOČENI U ŠETNJI

Opatija: Opljačkali talijanskog konzula i opatijsku dogradonačelnicu

Dogradonačelnica i konzul su pretrpili psihički šok. Incident se dogodio još u srijedu nešto iza pola noći, a ukraden je manji novčani iznos
 Željko Mužević/CROPIX

RIJEKA - Generalni konzul Republike Italije u Rijeci Renato Cianfarani i opatijska dogradonačelnica Marina Gašparić opljačkani su u opatijskom parku Angiolina.

Razbojništvo se dogodilo u srijedu u noćnim satima, nakon što su se konzul i dogradonačelnica pješice kroz park vraćali sa Svečane sjednice Grada Opatije. Nešto iza pola noći, zaskočili su ih razbojnici te im, uz prijetnje, ukrali torbicu i manji novčani iznos.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj ističu da i dalje intenzivno tragaju za razbojnicima . Dogradonačelnica i konzul su pretrpili lakše ozljede. Prema neslužbenim informacijama, Cianfarani je natukao rebra, a oboje su pretrpjeli psihički šok.

U konzulatu Republike Italije ne žele ni potvrditi ni demantirati da je do ovog napada došlo. Konzul Cianfarani ne želi davati nikakve komentare.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić ističe da mu je žao što se to dogodilo.

- I dalje tvrdim da je Opatija siguran grad. Ovdje je riječ o izdvojenom incidentu, to se moglo dogoditi bilo kome - rekao nam je Ivo Dujmić, dodajući da se nada kako će policija što brže pronaći počinitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:13