PODRŠKA ZA ISTARSKOG ŽUPANA

Opačić o podršci kandidaturi Damira Kajina: 'To neće utjecati na rad Vlade, to je više problem IDS-a'

Zagreb, 271212.Markov trg.Banski dvori.Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opacic sudjelovala je na svecanoj sjednici Odbora za dodjelu drzavne nagrade za humanitarni rad, Na svecanoj sjednici urucila je nagrade za humanitarni rad u 2012. godini te nagrada za zivotno djelo.Na slici: Milanka Opacic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX *** Local Caption *** l
 Goran Mehkek / CROPIX

Potpredsjednica Vlade i SDP-a, Milanka Opačić, smatra da SDP-ova podrška kandidaturi Damira Kajina za istarskog župana neće utjecati na funkcioniranje Vlade.

- To je više pitanje za IDS. Mi u Vladi dobro funkcioniramo. Imamo i previše problema koje moramo riješavati, a lokalni izbori idu svojom logikom, kazala je Opačić novinarima nakon sjednice Vlade, odgovarajući na pitanje o sukobu SDP-a i IDS-a oko predstojećih lokalnih izbora.

Opačić je demantirala i medijske tvrdnje da je njeno Ministarstvo socijalne politike i mladih dobilo stanove koje će podijeliti socijalnim slučajevima. Prema njenim riječima, ministarstvo je od AUDIO-ja tražilo i dobilo 21 stan, površine 20 do 84 četvrona metra, u koje će se smjestiti korisnici programa socijalne inkluzije i azilanti. To je, tvrdi Opačić, oblik štednje, budući da je za smještaj azilanata godišnje izdvajala 225.000 kuna.

'Ne odustajemo od odvajanja biootpada'

Ministarstvo zaštite okoliša ne odustaje od odvajanja biootpada, demantirao je medijske tvrdnje ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.

- Od toga se ne odustaje. Dapače, u postupku smo donošenja podzakonskih akata koji će uvesti porez na prikupljanje neobrađenog otpada, kazao je Zmajlović novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 16:32