ZIMA NA VRATIMA

OLUJNI SJEVERAC Od nedjelje stižu prvi minusi: Za vikend hladnoća i vjetar, kiša i prve snježne pahulje!

 Boris Kovačev / CROPIX

Većinu kopnenih krajeva danas ujutro prekrila je magla, a sunce se probilo tek ponegdje.

No, postupno jače naoblačenje koje stiže poslijepodne zaobići će malo koji grad, uglavnom one na južnom Jadranu . Navečer i u noći u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima očekuje se obilnija kiša mjestimice uz grmljavinu.

Najviša današnja temperatura uglavnom će se kretati između 14 i 19, na Jadranu od 19 do 24°C.

I subotnje jutro bit će pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu i u području uz njega obilnijom uz grmljavinu. Sredinom dana i poslijepodne u većini krajeva očekuje se djelomično razvedravanje, a prema kraju dana novo jače naoblačenje, kiša i osjetno zahlađenje, pa će u noći na nedjelju kiša će u gorju prijeći u snijeg.

Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, u Slavoniji i jak jugoistočnjak, a potkraj dana će zapuhati jak, na udare mjestimice i olujan sjeverac. Na Jadranu većinom jako jugo i jugozapadnjak.

Jutarnja temperatura između 9 i 14, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 24°C.

Od nedjelje će pak biti osjetno hladnije. Maksimalne dnevne temperature u unutrašnjosti spustit će se i do 3°C, a u Gorskom Kotaru bit će ispod nule. Ipak, na jugu Hrvatske većeg zahlađenja neće biti. Tako će u Dubrovniku najhladnije biti u utorak s maksimalnom temperaturom koja će doseći 13°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:15