SVI NA MORE

Ogromne kolone diljem zemlje, sve veće gužve i na granici sa Srbijom, pogledajte prizor iz zraka kod Lučkog!

MUP je podsjetio vozače da ne konzumiraju alkoholna pića i koriste sigurnosni pojas

Pojačan priljev vozila na naplatnu postaju Lučko

 Screenshot/X/Mup_rh

Službeno počinju ljetovanja, a s njima i poteškoće u odvijanju prometa na pojedinim dionicama autocesta, osobito iz smjera unutrašnjosti prema moru, na prilazima turističkih središta duž obale, cestama u Istri, ponekim graničnim prijelazima, trajektnim lukama i pristaništima.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je snimku naplatne postaje Lučko iz zraka, na kojoj se vide kilometarske kolone vozila. Većina ih stoji na mjestu zbog ljetnih gužvi, što su također potvrdili iz HAK-a, navodeći da je pojačan priljev u smjeru mora.

Također su gužve između čvorova Lučko i Bosiljevo II u oba smjera, a na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je duga oko jednog kilometra. Kolona između čvora Benkovac i odmorišta Nadin u smjeru Zagreba duga je oko dva kilometra.

MUP je podsjetio vozače da ne konzumiraju alkoholna pića, koriste sigurnosni pojas, ne koriste mobitel tijekom vožnje i poštuju ograničenja brzine. Povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu i kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta, dodaju iz HAK-a.

Kolona od 1,5 kilometara se također stvorila na naplati Trakošćan u smjeru Zagreba i proteže se u Sloveniju, uz općenitu povećanu gustoću u smjeru Zagreba na autocesti A2. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, dogodila se prometna nesreća između čvora Popovača i čvora Križ na 85+300 kilometara, na kolniku u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Kolona osobnih i teretnih vozila nalazi se na autocesti A3 između 304+500 km i graničnog prijelaza GP Bajakovo u smjeru Lipovca, dužine oko 3 km. Vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

image

Ljetne gužve na naplatnoj postaji Lučko, ilustracija

Neja Markicevic/Cropix/Cropix
image

Ljetne gužve na naplatnoj postaji Lučko, ilustracija

Marko Todorov/Cropix/Cropix

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb dogodila se prometna nesreća na naplatnoj postaji Sveta Helena, u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Još jedna prometna nesreća bila je na 55+000 km između čvora Breznički Hum i čvora Novi Marof na kolniku u smjeru Goričana. Promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Kolona vozila nalazi se i između čvora Križišće i čvora Šmrika u smjeru Križišća, dužine oko 1 kilometra. Preporuka za smjer Crikvenica i Novi Vinodolski je izlaz na čvoru Križišće, dodaje HAK. Na pojedinim dionicama Stare karlovačke između Lučkog i Karlovca vozi se usporeno.

Došlo je do povremenih usporavanja na prilazima turističkim središtima Jadranskom magistralom i vožnje u koloni iz smjera kopna prema otoku na DC102.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:28