PODACI NA FINA-i

ODRŽANO ROČIŠTE U PREDSTEČAJNOJ NAGODBI EPH vanjskim vjerovnicima duguje 30 milijuna kuna

Zagreb, 210108. Koranska 2. Zgrada EPH.Foto: Elvir Tabakovic / CROPIX
 Elvir Tabaković / CROPIX

Tražbine eksternih vjerovnika prema Europapress holdingu iznose 30,7 milijuna kuna, utvrđeno je na prvom ročištu u postupku predstečajne nagodbe održanom u srijedu. Također, kako je utvrđeno na ročištu, dug EPH prema bankama iznosi 416 milijuna kuna.

Podaci na Fini

Ti su podaci danas objavljeni i na internetskim stranicama Financijske agencije.

Na ročištu je utvrđena visina međusobnih potraživanja društava u sklopu EPH u iznosu od 1,75 milijardi kuna, proizašlih iz jamstava, zajmova te komercijalnih djelatnosti međusobnog oglašavanja i tiskarskih usluga.

Nagodbeno vijeće otvorilo je postupak predstečajne nagodbe nad EPH krajem srpnja. Europapress holding izradio je plan financijskog restrukturiranja koji je predočen Nagodbenom vijeću i vjerovnicima, te javno objavljen na stranciama Fine, a ovoga su tjedna počela ročišta za dio društava Holdinga koja su zatražila postupak predstečajne nagodbe.

Plan restrukturiranja predviđa daljnji razvoj postojećih brendova, koji predstavljaju tržišne lidere u svojim segmentima na hrvatskom tržištu, te razvoj novih, prije svega digitalnih proizvoda.

Plan restrukturiranja

Zahvaljući uspješnom provođenju plana restrukturiranja EPH grupa je u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježila 15,2 milijuna bolji rezultat nego u 2012.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:25