RASKOL U SDSS-u

ODMETNUTI SDSS-ovac KONAČNO PROGOVORIO 'Pritišću me lijevi i desni, ali najgori su ovi 'moji'. Poručili su mi da će mi skinuti glavu!'

'Ime onoga koji mi je prijetio nisam htio otkriti ni Kolindi Grabar Kitarović'
 Tomislav Krišto / CROPIX

Mirko Rašković, odbjegli SDSS-ovac, za Šibenikin je objasnio zašto je jučer sam otišao kod Presjednice na Pantovčak, a ne sa Pupovcem i Stanimirovićem.

- Ostajem pri svemu što sam jučer rekao novinarima na Pantovčaku. Pritišću me lijevi i desni, i gornji i donji, a ime onoga koji mi je prijetio nisam htio otkriti ni Kolindi Grabar Kitarović. Poručili su mi da će mi 'skinuti glavu', ne iz redova hrvatskog naroda nego iz mojih stranačkih redova i zato sam tražio jučer od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zaštitu - kaže Rašković koji tvrdi da njegovog imena nikad nije bilo u Registru branitelja, pa tako nije mogao ni ostvariti braniteljsku mirovinu.

- Penziju ću dobiti kad ostarim i tada će biti poznato kakva je ona, a sve ostalo su gluposti i podmetanja. U mojoj imovinskoj kartici imate sve o meni i slobodno istražite. Ne zanima me u ovom trenutku ni Milanović ni Karamarko, ni Pupovac ni Stanimirović. Za tjedan dana je konstituiranje Sabora i nakon toga će sve biti jasno. Dotad je ovo jedina istina koju želim poručiti hrvatskoj javnosti – zaključio je Mirko Rašković za ŠibenikIn.

--------------------

Raskol u SDSS-u: dvadesetak minuta nakon Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a, u Predsjedničke dvore na Pantovčaku jučer je stigao Mirko Rašković zatražiti, kako je rekao, od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zaštitu zbog pritisaka kojima izložen. Rašković se nije želio konkretno izjasniti tko ga točno pritišće. Isprva je govorio da ga se pritišće da napravi ono što je suprotno “njegovoj savjesti i odluci stranke”, a onda je, pak, na pitanje pritišću li ga u SDSS-u, konačno odgovorio: - Moguće je da me pritišću u SDSS-u.

Odbacio je da ga pritišću ljudi iz HDZ-a i SDP-a. Rašković je dodao da se još uvijek nije odlučio koga podržati te je istaknuo da vlastiti potpis još nije dao ni koaliciji Hrvatska raste, ni Domoljubnoj koaliciji. - Ja ću odlučiti kad vidim tko će biti predsjednik Vlade - odgovorio je Rašković.

- Ne bi me čudilo da Mirko Rašković povlačenjem podrške Zoranu Milanoviću za mandatara zapravo vraća Miloradu Pupovcu i Vojislavu Stanimiroviću za višegodišnja šikaniranja koja je doživljavao u SDSS-u. Dobro poznajem Raškovića i moram priznati da me iznenadilo da će podržati Milanovića. Ali isto tako moram reći da mi je čudna njegova reakcija jer do jučer ni s čim nije dao naslutiti da bi okrenuo stranu. Ali, politika vam je čudo... - rekao je Jovan Ajduković, bivši SDSS-ovac koji je na čelu vukovarske Naše stranke, a koja okuplja Srbe iz istočne Slavonije.

Kad je riječ o Raškoviću, naš sugovornik kaže da mu je načinjena nepravda u stranci kad su ga Pupovac i Stanimirović podredili Ratku Gajici. - I mene su odbacili kao krpu. A ovo što je napravio Rašković uzdrmat će SDSS jer im je on najjači čovjek u Dalmaciji. Koliko znam, ovo je prvi put da se suprotstavio vodstvu - nastavio je Ajduković.

Pitali smo ga što je s njegovim javnim prozivanjem Raškovića kao lažnog branitelja. Naime, prije dvije godine Ajduković je u ime Naše stranke potpisao priopćenje u kojem pita jesu li točna pisanja jednog portala da je Rašković, kao visoki dužnosnik SDSS-a i dožupan u Šibensko-kninskoj županiji, lažni branitelj. U tom priopćenju se navodilo da Rašković nije u registru branitelja, da prima vojnu mirovinu veću od 7300 kuna, a da je mirovinu dobio na temelju uvjerenja o ratnom putu od 1991. do 1995. koje je potpisao bivši ministar unutarnjih poslova, sada predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

- Ta se informacija pojavila u javnosti i ja sam potpisao priopćenje moje stranke u kojem postavljamo pitanje predsjedniku SDSS-a Stanimiroviću, potpredsjedniku SDSS-a Raškoviću, ministru branitelja Predragu Matiću i predsjedniku HDZ-a Karamarku je li to točno - kaže Ajduković i navodi da nikad nije dobio odgovor. Tvrdi i da je osobno to pitao Raškovića, ali odgovora - nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:42