BITKA ZA VLAST

'ODMAH NAKON LOKALNIH IZBORA TRAŽIMO PRIJEVREMENE' Karamarko žestoko napao Vladu i najavio povratak HDZ-a na vlast

'Hrvatska je u zadnjih godinu i pol izgubila vrijeme. Vlada je katastrofalna, zatvorena za bilo kakvu kritiku'
 Tomislav Kristo / CROPIX

PRELOG - Nakon lokalnih tražit ćemo prijevremene parlamentarne izbore, poručio je danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Prelogu, u sklopu posjeta Međimurskoj županiji.

Karamarko je poručio kako je, poučen iskustvom s nedavnih izbora za Europski parlament, uvjeren u dobar rezultat stranke i na predstojećim lokalnim izborima, te istaknuo da će HDZ, bez obzira na taj uspjeh, tražiti raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora.

"Naravno da nam je želja osvojiti vlast, ali ono što se događa s Hrvatskom nije problem jedne stranke već cijele zemlje", naglasio je.

'NAKON ULASKA HRVATSKE U EU TRAŽIT ĆEMO PRIJEVREMENE IZBORE' Karamarko optužio Vladu da se ponaša autistično

Karamarko je rekao kako je Hrvatska izgubila vrijeme u posljednjih godinu i pol dana, dodavši da je ova Vlada "katastrofalna, zatvorena za bilo kakav savjet ili kritiku".

"Ova problematična Vlada u svađi je sa svima, Crkvom, poslodavcima i sindikatima", kazao je i dodao kako ta agonija cijelog društva treba prestati, a ne trajati do kraja mandata ove vlade.

Govoreći o izlasku Srbije iz recesije, Karamarko se zapitao kako zemlja poput Hrvatske, koja ima puno više prednosti od susjeda, i dalje tone sve dublje u recesiju.

Odmah je ponudio i odgovor: "To je dokaz nesposobnosti Vlade da iskoristi najbolji potencijal kojeg imamo, a to su ljudi".

Prigodom posjeta Međimurskoj županiji predsjednik HDZ-a obići će nekoliko uspješnih međimurskih tvrtki. Tako će tijekom dana u Prelogu posjetiti američku tvrtku LPT, zatim Arteferro–Dohomont u Goričanu, Novi Feromonot u Donjem Kraljevcu te čakovečke firme Perutnina Ptuj–Pipo i Tubla.

SDP PADA, HDZ RASTE Pročitajte najnovije mjesečno istraživanje o rejtinzima stranaka

Svojim posjetom želi dati potporu poduzetnicima koje, poručio je Karamarko, uništava katastrofalna porezna politika Vlade.

Na zamolbu novinara da komentira "izljev mozgova" iz Hrvatske, rekao je kako je samo lani 15.000 mladih napustilo Hrvatsku, ali i naglasio kako su svi naši ljudi, kamo god dođu, uspješni i cijenjeni radnici.

"Očito je da naš čovjek izvrsno funkcionira u sustavu koji je uređen, a u Hrvatskoj puno toga ne štima", ustvrdio je.

Na pitanje kako komentira ankete po kojima je najnepopularniji političar u državi, Karamarko je odgovorio da je s druge strane među tri najpopularnija političara. No, na te ankete ne obazire se previše, jer, rekao je, tako dugo dok HDZ pobjeđuje on može i dalje biti najnepopularniji političar u državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:41