OBJAVLJENO

ODLUKA POVJERENSTVA ZA SUKOB INTERESA Ministar Varga je kriv, mora platiti kaznu od dvadeset tisuća kuna

Osijek, 051114.Sinisa Varga ministar zdravlja posjetio je KBC Osijek gdje se susreo sa upravom bolnice nakon cega je obisao novu salu za koronarografiju vrijednu 10. milijuna kuna.Na fotografiji: Sinisa Varga ministar zdravlja.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix / copyrighted

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa s 20.000 kuna kaznilo je u četvrtak ministra zdravlja Sinišu Vargu zbog odluke o pokroviteljstvu nad kongresom "Renesansa primarne zdravstvene zaštite" u organizaciji udruge Centar izvrsnosti medicinskih struka, čiji je bio osnivač i član.

U vezi Varginog traženja mišljenja od Povjerenstva može li kao fizička osoba sudjelovati u javnom pozivu za dobivanje sredstava za kupnju hibridnog električnog vozila, Povjerenstvo je utvrdilo da je Varga zakasnio s time, jer je u međuvremenu uzeo sredstva temeljem javnog poziva. Zaključilo je da je Varga kao javni dužnosnik zbog ograničenih sredstava na tom natječaju trebao prepustiti građanima da sudjeluju u javnom pozivu.

Povjerenstvo je na sjednici također pokrenulo postupak kojim će utvrditi je li Varga bio u sukobu interesa kada je, nakon odlaska iz KB-a Dubrava, gdje je bio zaposlen, na dužnost direktora HZZO-a 2012., od bolnice nastavio primati stalni mjesečni honorar za edukaciju specijaliste stomatološke protetike u Klinici za kirurgiju lica, čeljusti i usta, koji ga je trebao zamijeniti na dotadašnjem radnom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:39