SUSJEDI UVODE STROŽE KAZNE

OD 1. SRPNJA STROŽI ZAKON Ako vozite pijani u Sloveniji, policajci će vas poslati psihijatru

Slovenija 1. srpnja uvodi dodatne, strože kazne za prometne prekršaje. Zato svi koji vozite kroz susjednu zemlju - oprez
Sisak, 161209.Policajci su kontrolirali koristenje zimske opreme na vozilima i savjesne vozace su nagradjivali bonovima za kupnju zimske opreme.Foto: Miroslav Kis / CROPIX
 Miroslav Kiš / CROPIX

ZAGREB - Slovenija 1. srpnja uvodi dodatne, strože kazne za prometne prekršaje. Zato svi koji vozite kroz susjednu zemlju - oprez.

Više poginulih

Ako područjem s ograničenjem brzine od 30 kilometara na sat vozite 61 km/sat, također će oduzeti dozvolu. Nove, strože kazne slovenske vlasti opravdavaju povećanjem broja poginulih u prometu. Od 1. srpnja za vožnju kroz naseljeno mjesto brzinom većom od dopuštene platit ćete kaznu od 100 do 1200 eura.

Ograničenje brzine na autocestama je 130 kilometara na sat. Vozite li 20 kilometara brže, platit ćete kaznu od 60 eura, a vozite li 40 kilometara brže od ograničenja, kazna je 300 eura.

Program odvikavanja

Za vožnju pod utjecajem alkohola platit ćete kaznu od 300 do 1200 eura. Slovenci za vozače koji u krvi imaju više od 1,1 promila alkohola uvode i program rehabilitacije.

To podrazumijeva zdravstveni tečaj, tečaj kod psihijatra ili program odvikavanja od alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:42