POLICIJA NE MOŽE NIŠTA

OČAJNI VLASNIK RENT-A-CARA 'Susjedov jarac skače po mom golfu, a koza glavom juriša na vrata fiata'

 Nikola Vilić/CROPIX

Gospodine, žao nam je, ali mi ne možemo privesti jarca, za njega nema zakona - odgovorili su policajci Jozi Hajdiću, vlasniku rent-a-car agencije na Mljetu, i u zapisnik stavili otprilike sljedeće: “Jarac i koza oštetili tri automobila, procijenjena šteta je 4000 kuna. Vlasnik životinja Nikola Hajdić zvani Laso ne može nadoknaditi štetu...”

Ne bih udario životinju

- Policija se uvjerila na svoje oči šta mi se događa - uzrujan je Jozo i priča nam kako su upravo dok je policija bila na njegovu parkingu radi rekonstrukcije događaja pored njegovih vozila bili čuveni jarac razbijač i koza. A da stvar bude još luđa, u auto se, kao luda, svom silinom zaletila ona. A brav se najčešće popne na haubu i udara , piše Slobodna Dalmacija.

- Kad sam vidio prvo auto, to je izgledalo kao da se bočno survalo niz škrape. Životinje pripadaju mome susjedu, 86-godišnjem umirovljeniku kojega poznajem i nemam protiv njega ništa, ali njegove životinje, a ima još dva pasa i dvi mačke, lutaju mojim parkiralištem kad se sjete.

Čovjek je zadnjih dana imao gripu i životinje su bile gladne i bez kontrole. Bio je danas tu na rekonstrukciji štete i pred policijom priznao krivnju, a zatim otišao svojoj kući, a jarca i kozu ostavio na parkiralištu. Ima minimalnu mirovina i ne može od nje platiti štetu niti da stvarno hoće, a ne mogu mu je ni ovršiti. Što da radim?

Ima li ijedan zakon da mi pomogne, nema kome se nisam javljao, načelniku općine, društvima za zaštitu životinja, ma zvao sam i 112 upomoć, ali ništa. Ovo sad zadnje razbijanje počelo je prije tri dana kad mi je pomahnitali brav najprije sorio jednog opela tourana, zatim mi je oštetio punta, a danas golfa - prepričava nam Jozo.

- A što je jarcu, što ga tako razjari da napada, možda boja, pitamo vlasnika rent-a-cara na ulazu u Sobru.

- Nemam pojma, touran je modri, punto je plavi, a danas je napao crvenoga golfa. Mora da se razjari kad vidi svoj odraz. Ljudi mi kažu da ih ubijem, ali meni to ne pada na pamet, ne bih životinju udario, a kamoli ubio. A da vam ne govorim šta je izjavio susjed. Ovako je kazao: “Meni je koza kao i majka, a ko mi majku dirne, zna se šta ga čeka!”

Dobro, malo je neobičan, iako ima toliko godina, još uvijek vozi skuter, imao je šest žena i puno djece, a svejedno živi sam sa životinjama. Sad kad je bio u gripi, ja sam ga vodio kod doktora, nemam ništa protiv njega, ali njegove životinje će me izludit.

Prije deset godina imao je stado ovaca, one su mi rušile kamenje po autima, a prije dvije godine stari je također imao neku gripu, beštije su mu očito bile podivljale od gladi, pa mi je jedan njegov pas, a nije veći od mačke, požderao cijeli krov od kabrioleta! Napravio mi je taj pas 1300 eura štete. Skroz pojeo i razderao krov. Stari je to vidio, ne poriče, psa smo našli di leži na krovu i žvače - ogorčen je vlasnik rent-a-cara.

Na prijedlog da ogradi svoje parkiralište, on odgovara kako mu ni to ne bi pomoglo jer bi trebao ostaviti prostor za ulaz i izlaz vozila pa bi lukave beštije sigurno opet znale proći, piše Slobodna Dalmacija.

Gospodina Lasa nismo “uhvatili” ni kod kuće ni na telefon. Vjerojatno je, za našega posjeta, lutao na svom skuteru po Sobri...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:26