PRED NOVIM ISELJENJEM

OČAJNA OBITELJ FRLAN ‘Prijeti nam nova tajna deložacija, sud taji dan da spriječi podršku!’

 Tomislav Krišto / CROPIX

- Nitko nas ne sluša - upozorava osmeročlana obitelj Frlan koja opet svakodnevno živi u strahu od nove deložacije.

Zbog neredovita podmirivanja rata kredita od 165 tisuća njemačkih maraka, podignutog 1995. u Zagrebačkoj banci, kuća im je, bez njihova znanja, tvrde, prodana na javnoj dražbi novom vlasniku koji je isposlovao sudsko rješenje da ih se deložira. Nekon neuspješne deložacije u veljači Frlanove je već sljedećeg jutra na Općinskom građanskom sudu sudac obavijestio da će se iduća deložacija “održati bez prethodne najave ovršenicima”, što je u formi službene bilješke uvrstio u sudski spis. Frlanovi postupak nazivaju “tajnom deložacijom” i traže izuzeće suca.

Frlanovima je sumnjiv i novi vlasnik kuće koji ju je kupio na javnoj dražbi. Ustvrdili su da njegov otac ima registriranu građevinsku tvrtku na adresi gdje je napuštena kuća u kojoj nitko ne živi. Usto, rekli su da ni banka nije postupila sukladno propisima.

- Diskriminirani smo. Moja obitelj još otplaćuje sporni kredit. Vodimo sedam postupaka, a ne žele odgoditi deložaciju do pravomoćne presude - izjavili su Frlanovi.

U Općinskom sudu tvrde da Ovršni zakon ne poznaje termin “tajne deložacije”.

Ovršenici su 1. veljače potpisali da će se dobrovoljno iseliti. Nova deložacija još nije zakazana - rekla je glasnogovornica suda Maja Bilandžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:17