HDSSB UZVRAĆA UDARAC

OBRAČUN U OSIJEKU 'Vrkićeva opsjednutost Glavašem je na granici poremećaja'

 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Branimir Glavaš i HDSSB u odvojenim će tužbama od gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića tražiti naknadu štete za „klevetu i iznošenje neistina“ na njihov račun. Svega nekoliko sati nakon što je Vrkić optužio Glavaša za ratno profiterstvo te preko HDSSB „organiziranje kaotičnog stanja u Osijeku po bosanskom scenariju“ iz HDSSB-a odgovaraju da je riječ o pamfletu te odbacuju Vrkićeve tvrdnje.

- Ne znam o kojim to grafitima i plakatima Vrkić govori, ali slažem se s njim da je u Osijeku kaotična situacija i to otkako su oni preuzeli vlast i zahvaljujući njima. Njegova izjava da se ovdje priprema nešto po bosanskom scenariju je temelj za istragu policije i DORH-a, jer je to najava rušenja ustavnopravnog poretka. Vrkićeva je obveza bila da to prijavi policiji i DORH-u, a ako nije, evo mi tražimo da se istraži - rekao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, najavivši tužbu protiv Vrkića, dok je glasnogovornik stranke Karlo Šatvar izvijestio kako je Glavaš od njega zatražio da putem njegove punomoći podnese tužbu protiv Vrkića. Njegov pak prethodnik na čelu Osijeka, Krešimir Bubalo istaknuo je kako odbacuju „Vrkićeve laži.“

- Umjesto ulaganja, imamo samo Vrkićeva laganja. Nervoza je njegova svakodnevna konstanta, ali ta nervoza je i rezultat istraga nad članovima njegove obitelji zbog kaznenih djela iz prošlosti, ali istraga protiv njegovih suradnika u „Portanova koaliciji“ pa sada pokušava skrenuti pozornost s toga napadajući Branimira Glavaša. Fascinantna je njegova opsjednutost Glavašem, mislim da je to na granici poremećaja. Također postavljamo pitanja kako je on kao politički disident 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća promijenio nekoliko BMW-a, koja je njegova veza s Damirom Handanovićam „Prckom“ koji je u pritvoru zbog sumnje u naručivanje dvostrukog ubojstva i tko je istom tom „Prcku“ skupio milijun kuna za jamčevinu koja mu je nedavno odbijena. Također pitamo kako je njegov pročelnik, koji je pisao ovaj pamflet, kupio prvi, a potom i drugi stan te ih opremio - istaknuo je Bubalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:52