LOV NA HULIGANE

Objavljeni iskazi specijalaca: ‘Prijeteći su krenuli prema nama i napali nas, uzvratili smo...‘

‘Uočili smo oko 150 osoba odjevenih u tamnu odjeću i lica prekrivenih kapuljačama i kapama...‘

Uhićenje članova BBB-a

 Yiannis Panagopoulos/Afp

Nakon obračuna nogometnih huligana u Ateni prije nikad odigrane utakmice Dinama i AEK-a, a u kojem je ubijen grčki navijač Michalis Katsouris, grčki portal Protothema objavio je izjavu policajca koji je bio prisutan tijekom potrage za hrvatskim huliganima nakon incidenta ispred stadiona.

Uhićenje navijača, neimenovani je policajac ovako opisao u svom izvješću:

‘Policajac sam, imam čin specijalca. Dana 08.07.2023., naređeno nam je da budemo na širem području Patisije u vremenu od 20:00 do 02:00 sljedećeg dana. Dana 08.07.2023 oko 23:25 dobili smo nalog od Centra sigurnosti da se integriramo s jedinicom OPKE K-223, u ulici Antheon, da u okolnim uskim ulicama lociramo osobe - navijače koji su sudjelovali u incidentima koji su se dogodili ispred stadiona OPAP ARENA. Tijekom naše ophodnje na navedenoj točki, točnije na spoju ulica Probona i Ariovarzanou, uočili smo oko 150 osoba odjevenih u tamnu odjeću i lica prekrivenih kapuljačama i kapama, koji su krenuli prema ulici Ariovarzanou.

Tada su na križanju ulica Ariovarzanou i Antheon blokirane ekipe policijske ACTION D4 i ACTION D30 i D33, koje su se kretale zajedno i vodile pojedince ulicom Antheon. U tom trenutku smo se integrirali s gore navedenim akcijskim grupama, koje su nas obavijestile da su dotične osobe bile uključene u gore navedene incidente. Krećući se Antheonom, ove osobe su prijeteći krenule prema nama i napale nas, uslijed čega smo mi na siguran način upotrijebili suzavce u cilju odbijanja i taktičkog imobiliziranja ljudi, koji su, na koncu, uhićeni i vezani. Svi su autobusima prevezeni u sjedište policije‘, stoji u izvješću policajca koji je sudjelovao u uhićenjima.

Podsjetimo, privedeno je nešto više od 90 hrvatskih državljana koji će ovih dana izaći pred sud i biti ispitani u grupama od 10 do 12 ljudi. Grci pišu kako će osumnjičeni obranu moći pripremati do nedjelje.

Forenzičko izvješće pokazalo je kako je smrt 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa uzrokovano nekontroliranim krvarenjem iz rane na ruci. Patolozi su utvrdili da nesretnom Michalisu nije bilo spasa jer je iskrvario u manje od 10 minuta nakon što je proboden ispred stadiona AEK-a u Novoj Philadelphiji.

Katsouris je prebačen u bolnicu "Crveni križ" gdje su ga liječnici više od sat vremena pokušavali oživjeti, no nažalost je bilo prekasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:37