SREĆA U PAKRACU

Obitelj je na okupu, maleni Šimun ponovno s tatom: ‘Evo što sam učinio sa šatorom‘

Roberto Mateš je fotografiju sa sinom objavio na društvenim mrežama. ‘Šimun je dobro, nema više temperaturu‘
 Roberto Mateš/Facebook

Maleni Šimun (7), čiji je tata Roberto Mateš kampirao ispred Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, kako bi svom sinu bio što bliže, stigao je kući.

Roberto je fotografiju sa sinom objavio na društvenim mrežama, a snimljena je ispred šatora iz kojeg se svakodnevno čuo sa sinom preko voki-tokija.

- Razmontirao sam šator - napisao je Roberto u komentarima ispod fotografije.

Podsjetimo, Šimun je u ponedjeljak hospitaliziran u bolnici zbog visoke temperature, a zbog postroženih epidemioloških mjera roditelj u bolnici uz svoje dijete smije biti samo 15 minuta na dan, što je nagnalo Roberta da postavi šator.

- Šimun je dobro, nema više temperaturu, majka ga je odvela kući. Struka je odradila svoje, stabilizirali su stanje i ja sam zahvalan, rekao je ranije Šimunov otac te dodao da je za njega logično bilo kampirati ispred bolnice ako nije mogao biti uz sina.

- Prolazilo mi je kroz glavu to da sam '92. godine bio u toj bolnici Hrvatskih veterana. Ja sam veteran, a danas ne mogu biti u toj bolnici.

Tužan sam. Da sam mogao gledati u budućnost, rekao bih hvala domovini, ali ne. S 18 godina sam bio na raspolaganju državi, vojskovođama, Tuđmanu i generalima, prijavio sam se bez vojne obuke.

Njima je netko dao pravo da bez ikakve obuke i iskustva odem na crtu, a danas mi oduzimaju pravo da budem uz dijete. Bio sam uz dijete 15 minuta, tko je bio skrbnik ostalih 23 sata i 45 minuta?!, zapitao se otac sedmogodišnjeg dječaka.

Kazao je i kako je njegov sin prihvatio cijelu tu situaciju te da mu je ostavio voki-toki kako bi Šimun to doživio kao neku igru.

- Vjerujem da nije doživio veliku traumu. Mi kao štitimo djecu, ali to su floskule političkih elita jer to nanosi traume djeci i roditeljima. Oni da misle na dobrobit djece rekli bi mi da mogu ostati uz dijete, ali da ne smijem otići iz sobe - kazao je ranije Roberto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:50