PRIOPĆENJE

OBITELJ CETINSKI REAGIRALA NA USKOKOVU OPTUŽNICU 'Ispada da smo mi bili sirotinja dok se Končar nije pojavio'

 Drago Sopta/CROPIX

Vinka Cetinski je u našu redakciju poslala priopćenje koje donosimo u cijelosti:

Gotovo u dan, točno nakon godinu dana i u zadanom im roku, USKOK je okončao istragu nad riječkim poreznicima Griljak, Jelinčić i nama u svezi Zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave i Iznova su mediji obaviješteni prije nas te se ponovno recikliraju neosnovane i lažne teze kako smo se mi obogatili na račun Danka Končara, a što i sam Končar na jednom suđenju u ulozi svjedoka negira naime, da on nije oštećen i da je kompletan postupak pokrenula policija, a ne on.

Baš kao i prošlog ljeta kada su nas sve četvero uhitili oni nakon jednogodišnjeg „istraživanja“ izlaze s gotovo istovjetnom konstrukcijom kao i tada, a čemu je glavni cilj bio i ostao - kako opravdati postupak koji su u ime Končara pokrenuli i potrošili silne proračunske novce, a uspjeli nisu ništa dokazati jer je to i nemoguće pošto ne odgovara istini. Osim toga javnost treba znati da je provjeru imovine inicirao USKOK te da je Porezna uprava Rijeka od njih odabrana. Međutim kada ovi nisu mogli udovoljiti njihovim očekivanjima započet je nad nama novi progon i javno sramoćenje. A u stvarnosti poreznici su samo trebali biti iskorišteni kao „premosnica“ da bi nas iznova zatvorili.

Ispada da smo mi bili sirotinja dok se Končar nije pojavio, a potom smo se odjedanput obogatili što naravno nije istina već je najobičnija i gnjusna podvala. Kao da nismo ništa u životu radili i stvorili već čekali da nam se „dogodi“ Končar. Prema USKOKU ni naši roditelji nisu ništa stekli i ostavili iza sebe (a oboje smo djeca jedinci), niti smo nas dvoje radili od najranije mladosti dobro plaćene poslove u čvrstom radnom odnosu baš kao da Mirko Cetinski nije bio estradni umjetnik, pjevač koji je u 50 godišnjoj karijeri imao samo u inozemstvu više od dvije tisuće nastupa ?! Ili, ako je i bio, što jednostavno ne mogu negirati, onda je on, bit će, pjevao isključivo iz karitativnih pobuda?!

Optužnica koju USKOK podiže pravosudna je farsa kojoj nema premca u Hrvatskoj. Oni ne priznaju ništa, a Porezna uprava u Rijeci je svoje dvogodišnje istraživanje okončala sa pet potpisa odgovornih osoba. Zbog čega se onda terete samo njih dvoje ?! I oni preostali su znali o kojem se postupku radi i oni su bili na „koordinacijama“ sa policijom i DORH-om te su znali što im je zadaća – DA DOKAŽU NESRAZMJER ZARADE I IMOVINE. Ali to je jednostavno nemoguća misija. Jer taj nesrazmjer jednostavno ne postoji. Izmislili su čak i neke stanove u SAD-u, Italiji, nekakav bussines u Kini itd. Sve bezuspješno jer jednostavno toga svega nema niti je bilo. A ukoliko se ne slažu s nalazima Porezne uprave onda se u pravno uređenoj državi pokreće upravni postupak, a ne radi ovakav cirkus s jedinom svrhom, blaćenja nas kao osoba te zaštita najkrupnijeg kriminala o kojem smo imali saznanja pa smo iz tog razloga i prekinuli poslovnu suradnju s Dankom Končarom te ga prepustili od sustava zaštićenim osobama poput Nobila, Carića, Naperotića, Jakovčića, Faggiana ...

U našem slučaju ispada, prema onom što u javnosti USKOK medijski propagira, kao da smo im stavili na raspolaganje tek nekoliko papira, u čiju autentičnost oni sumnjaju, što naravno nije istina jer oni raspolažu sa podacima o svim našim osobnim dohocima, honorarima kako za znanstveni rad tako i za niz nastupa koje je Mirko Cetinski imao u inozemstvu (ali i u čitavoj bivšoj državi), nasljedstvu i drugom.

Svi vještaci i stručnjaci kojima smo stavili na raspolaganje naše prihode i imovinu koju imamo su došli do zaključka kako nam je dokaziv prihod znatno veći od imovine s kojom raspolažemo. Za USKOK to nije dovoljno oni moraju opravdati svoj angažman kao servis Danka Končara i njegovih ovdašnjih „kompanjona“.

Prof.dr.sc Vinka Cetinski

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:51