NAJLJEPŠA BOŽIĆNA PRIČA

Obitelj Ajlec iz prije četiri dana na rubu gladi,danas nema kamo s poklonima

 Danijel Tuškan/CROPIX

VOJNIĆ - Prije četiri dana smo se pitali kakav će ovo biti Božić za nas i našu djecu, a pogledajte sada. Šokirani smo - rekla je Babara Ajlec iz Loskunje kraj Vojnića .

Početkom ovog tjedna nezaposlena Barbara i njezin suprug Srećko, njegova majka Fatima te djeca Kristijan (4) i Karolina (2) imali su u džepu 300 kuna, što im je i mjesečni prihod, ona nije imala važeću osobnu iskaznicu, zbog čega malena Karolina nije mogla dobiti JMBG , pa nije imala zdravstvenu zaštitu, dok je Kristijanu prebivalište glasilo na adresu karlovačkog doma za nezbrinutu djecu.

Nisu imali što dati jesti djeci koja su do tada Djeda Mraza vidjela samo na televiziji i to do trenutka dok im se nije pokvario TV prijamnik, a o novoj igrački mogli su samo maštati.

Uz malu pomoć karlovačkih medija i neznanih donatora te nekoliko "zvijezdica božićne čarolije" situacija kod Ajlecovih je sljedeća : Svi problemi s dokumentacijiom su riješeni, dobili su novi TV i peć, te zalihe hrane za nekoliko mjeseci, čak i božićnu puricu, odjeće za nekoliko godina, igračaka dovoljno za opremanje male igraonice, te oko 25 tisuća kuna.

Nezaposleni Srećko dobio je nekoliko ponuda za posao, a i Barbara bi mogla uskoro početi raditi. Ali ni to nije sve. Ajlecove je na badnjak posjetio Djed Mraz. Kristijan i Karolina bili su presretni.

- Sada i nama može doći Božić - rekao je Kristijan zatrpan poklonima dodajući Djedu Mrazu da i on može opet sutra doći. Umjesto sobova, Djedu su društvo pravili karlovački novinari koji su ovoga puta, osim sa svojim člancima, obitelji odlučili pomoći i konkretnim potrepštinama te novčanim iznosima.

Osim novinara Jutarnjeg, u akciji su sudjelovali kolege iz Večernjeg i Novog lista, Radio Mrežnice i Trend Radija 047, KAportala te Karlovačkog tjednika, kao i Karlovčani Borna i Svebor Bočić koje je ganula životna priča Ajlecovih. Obitelj Ajlec je presretna i zahvaljuje svima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:38