VELIKI SKANDAL

NOVINAR KOJI JE LAGAO O PUTOVANJU BEZ PUTOVNICE NESTAO S INTERNETA 'Istražujemo istinitost njegovih tvrdnji...'

Sporni članak uklonjen je s web stranica dnevnika The Sun, a Ghessen je ugasio sve svoje online profile

ZAGREB - Nakon što je jučer objavljen demanti Ravnateljstva policije u kojem se poriče da je britanski novinar Emile Ghessen prošao kroz Hrvatsku bez da je pokazao svoju putovnicu, vijest su prenijeli i britanski mediji, pa tako Independent prenosi i izjavu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića koji je rekao kako mu je 'drago kad policija brzo pronađe lažove' i 'uhvati ih u laganju o skrivanju u WC, gdje im je i mjesto kao i novini koja ga drži'.





Drago mi je kad policija brzo pronađe lažove ...tkz. Profesionalne novinare...i uhvati ih u laganju....o skrivanju u wc...gdje mu je mjesto...kao i novini koja ga drži...

Posted by Ranko Ostojić on 5. prosinca 2015




The Sun, koji je objavio reportažu o Ghessenovom putu od Turske do Pariza, navodno bez korištenja putnih isprava, uklonio je sporni članak sa svojih internetskih stranica, a u međuvremenu sa svoje Facebook stranice uklanja sve komentare iz Hrvatske koji ih prozivaju zbog lažnog izvještavanja.

KAKO SE BRITANSKI NOVINAR ŠVERCAO OD TURSKE DO PARIZA 'U RH sam ušao bez da sam ikome pokazao putovnicu. U vlaku sam se sakrio u WC'

Na upit novinara Independenta, glasnogovornik The Suna izjavio je kako ta tiskovina 'upravo istražuje istinitost tvrdnji iznesenih u tom članku'.

- Novinar o kojem se radi nije zaposlenik The Suna, već slobodnjak koji radi dokumentarce, a njegove radove su preuzimale nacionalne televizijske postaje, tiskane novine i web portali, izjavio je.

Nakon što je zatrpan optužbama kako je lagao, Ghessen je obrisao svoje Twitter i Facebook profile, a svoj YouTube profil, na kojem je objavljivao video uratke o svojem putovanju, je učinio zatvorenim za javnost.

HRVATSKA POLICIJA RAZOTKRILA LAŽ BRITANSKOG NOVINARA 'Nije prošao kroz RH bez papira, evidentiran je i imamo sken njegove putovnice'

U prilog teoriji da je hrvatska verzija priče ispravna govori i veliki nedostatak u njegovoj reportaži. Put od Turske do Tovarnika popraćen je snimkama, fotografijama i detaljnim opisima ljudi i događaja, dok je ostatak puta nakon Tovarnika sažet u samo dvije-tri rečenice.

- Do pariza sam došao prelazeći nekoliko vlakova kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku, izbjegavajući kontrole skrivajući se u otključanom WC-u, rečenica je kojom opisuje svoj put kroz čak tri države.

Nakon snimaka s Tovarnika, sljedeće fotografije u članku tek su fotografije iz centra Pariza, što znači da je vrlo vjerojatno napustio Hrvatsku direktnim letom Zagreb-Pariz, kao što i tvrdi MUP RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:03