NOVA ZARAZA

NOVI SLUČAJ ZARAZE Stjuardesa Croatia Airlinesa dobila ospice, iz Sindikata kabinskog osoblja objasnili zašto se njihova članica nije cijepila

 
 Davor Pongracic / CROPIX

Nakon što je službeno potvrđen prvi ovogodišnji slučaj ospica u Dubrovniku, u srijedu je zabilježen novi slučaj te zarazne bolesti u Hrvatskoj. Riječ je o stjuardesi Croatia Airlinesa koja je primljena na liječničku obradu sa simptomima ospica, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo o tome je u srijedu obavijestio aviokompaniju, piše Večernji list.

Kako Večernji list neslužbeno doznaje, riječ je o članici kabinskog osoblja CA u 40-im godinama koja zbog zdravstvenih razloga nije bila cijepljena protiv te bolesti kada je bila dijete. Moguće je da se stjuardesa zarazila ospicama na radnom mjestu, u zrakoplovu od nekog od putnika ili pak u inozemstvu.

Nakon liječničke obrade navodno je puštena na kućnu njegu.

Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova potvrdila je za N1 da je jedna stjuardesa Croatia Airlinesa ovog tjedna zaražena ospicama.

- Jedna naša kolegica 30. svibnja primljena je na liječničku obradu i potvrđeno je da je oboljela od ospica, kazala je Lojo te dodala kako je zaražena stjuradesa već puštena na kućno liječenje.

- Nemam informaciju kada je kolegica zadnji puta radila. S obzirom na ljetnu sezonu vjerujem da je bila nedavno, kazala je Lojo te dodala da od zaraze do pojave bolesti prođe 10 do 12 dana.

Rekla je da oboljela stjuradesa nije bila cijepljena protiv ospica.

- Kao dijete je imala drugih zdravstvenih poteškoća i zato nije cijepljenja, kazala je Lojo te dodala kako je moguće da je stjuardesa zaražena od nekoga od putnika, ali da se to ne može znati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:26