JEDNOGLASNA ODLUKA

Novi ravnatelj KBC-a Rebro: Ostojićev favorit postao šef najveće zdravstvene ustanove u Hrvatskoj!

Internist dr. Zlatko Giljević novi je ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Giljevića je na mjesto ravnatelja postavilo Upravno vijeće, i to, kako doznajemo, jednoglasnom odlukom. Zamijenio je tako akademika Željka Reinera (bivši ministar zdravstva i aktualni potpredsjednik Sabora) koji je KBC Zagreb vodio dva mandata, od srpnja 2004.

Mišljenja podijeljena

Osim izabranog ravnatelja na natječaj se javio i Josip Paladino, koji je za Račanove vlade već bio ravnatelj. Kako neslužbeno doznajemo, ministar zdravlja Rajko Ostojić kao svog favorita isticao je izabranog Giljevića.

- Od formiranja Vlade Kukuriku koalicije nagađalo se da će Paladino preuzeti KBC Zagreb, no to se ipak nije ostvarilo. Činjenica je da su mišljenja o tome tko je pravi izbor bila podijeljena, ali složni su kako su oba izbora zadovoljavajuća - kaže naš izvor. Jedan od razloga očito je bio i taj što Giljević nije imao sve uvjete da postane ravnatelj. No, Giljević je taj problem riješio te je do raspisivanja natječaja postao docent.

Smjena HDZ-ovaca

Čini se ipak da je osim lobiranja ministra Ostojića za drugog kandidata, Paladinu presudilo i to što je napravio neke poteze koji nisu dobro prihvaćeni u stranci. Naime, Paladinu se zamjera što je bio na listi donatora Milana Bandića za vrijeme predsjedničkih izbora ali i to što je potpisnik peticije generalima Gotovini i Markaču.

Tijekom proteklih mjeseci kao treći kandidat za mjesto ravnatelja spominjao se i abdominalni kirurg Dragan Korolija Marinić, no on nije uspio steći uvjete.

Izborom Giljevića nastavila se izmjena HDZ-ova kadra u bolnicama. Do sada su nove ravnatelje dobili KBC Sestre milosrdnice, KB Merkur i KBC Split.

Natječaj za ravnatelja KB Dubrava završava danas, a na mjesto ravnatelja najvjerojatnije prijaviti Marko Banić, koji je bio zamjenik ravnatelja za vrijeme SDP-a, ali i Dragan Korolija Marinić.

KBC ZAGREB

Sadašnji ravnatelj:

Akademik Željko Reiner (HDZ)

- 2 mandata (osam godina)

Izabran je za ravnatelja u mandatnom razdoblju od 5. srpnja 2004. do 4. srpnja 2008. godine. Nakon prvog mandata ponovno je izabran. Mandat mu istječe 4. srpnja 2012.

Kandidati za ravnatelja:

Josip Paladino (SDP)

pročelnik Klinike za neurokirurgiju

Paladino je bio ravnatelj KBC-a Zagreb, no smijenio ga je HDZ u ožujku 2004. godine kada ga je naslijedio Reiner.

Zlatko Giljević (SDP)

specijalist internist, endokrinolog, dijabetolog, viši asistent na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta

- dopredsjednik Hrvatskog društva za osteoporozu i član Hrvatskog internističkog društva

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:21