INTERVENCIJA S VRHA

Novi propust ministrice Mirele Holy: Od otkaza pokušala spasiti suprugu stranačkog kolege

U pismenoj zamolbi koju je uputila predsjedniku Uprave HŽ Holdinga od otkaza je pokušala spasiti tajnicu

ZAGREB - Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, u pismenoj zamolbi koju je uputila predsjedniku Uprave HŽ Holdinga Renu Valčiću od otkaza u HŽ-u pokušala je spasiti jednu tajnicu, javlja HRT.

U pismenoj zamolbi već u prvoj rečenici naglašava se da je tajnica supruga stranačkog kolege, no predsjednik Uprave HŽ Holdinga Valčić njezinu molbu nije prihvatio.

Holy poručuje kako nije u pitanju politička intervencija, već se radi o preporuci za humani odnos prema jednoj od djelatnica HŽ-a, javlja HRT.

'Ljudski sam apelirala. Nisam slala molbu sa službenog maila, nego sa stranačkog maila i to stranačkom kolegi', izjavila je u emisiji 'Otvoreno'.

Novi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u trećem je Dnevniku HRT-a istaknuo da ovakva reakcija nije primjerena jednoj ministrici u vladi RH, dok je čelnik laburista Dragutin Lesar premijeru Milanoviću preporučio da SDP očisti od političkog nepotizma. Zoran Vinković (HDSSB) ističe da u pitanju nije humanost već postupanje po političkoj podobnosti.

Antun Zorislav Petrović iz Transparency Internationala smatra da je to unutarnja stvar vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:24