UDRUGA ASKLEPIJE

NOVI POSAO BIVŠEG PREMIJERA Sanader osnovao zakladu za socijalno ugrožene građane

Bavit će se i zdravstvom te zdravim načinom života
Zagreb, 030314.Zupanijski sud na Zrinjevcu. Nastavak sudjenja Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Fimi Media. Na fotografiji: Ivo Sanader.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Bivši premijer Ivo Sanader ovih je dana kao direktor preuzeo tvrtke u kojima je sa suprugom Mirjanom Sanader suvlasnik: Perbujac d.o.o. i Alia savjetovanje d.o.o.

U njima je dosad tu funkciju obavljao njegov bivši savjetnik u Vladi Steven Vatroslav Brkich, ali od 8. travnja ove godine tu ulogu preuzeo je bivši premijer Sanader.

Ivo Sanader i dalje je u Remetincu. Tvrtke još nisu predale izvješća o poslovanju za 2013. godinu. Tvrtka Alia savjetovanje prijavila je lani prihode u visini od 12,4 tisuće kuna, a Perbujac je prijavio prihod od 7,8 tisuća kuna.

Nagomilani dugovi

Sanader je tvrtke registrirao 2009. godine kad je napustio Vladu, a planirao se preko njih baviti konzaltingom. Tvrtke je prijavio na zagrebačkoj adresi Šarengradska 1 gdje je kupio i poslovne prostore.

Međutim, Sanader je ubrzo uhićen, a sud je tvrtke blokirao na određeno vrijeme. Tvrtke su u međuvremenu nagomilale dugove, primjerice Alia savjetovanje duguje 1,1 milijun kuna poreznog duga, kako se navodi na financijskim servisima. Prebujac nikad nije ostvario značajnije prihode, pa nema poreznog duga.

Medicinska edukacija

Otkako je Sanader uhićen, bivši direktor tvrtki Brkich nije se pojavljivao u javnosti i ostao je nedostupan.

Na kućnoj adresi obitelj Sanader prijavljena je i jedna humanitarna udruga nazvana Asklepije.

U njoj se kao predsjednik vodi Stefan Prgomet, a kao dopredsjednica Bruna Sanader, kći bivšeg premijera. Udrugu su registrirali 27. ožujka 2012. godine, a prijavljene su djelatnosti: promicanje zdravlja, informiranosti i svijesti o zdravlju, medicini i značajnim medicinskim problemima društva, rad na širenju znanja, informiranosti i svijesti o zdravom načinu života, prikupljanje podataka o socijalno i zdravstveno osjetljivim skupinama i pojedincima, usavršavanje članova udruge u medicinskoj edukaciji...

Humanitarni rad

Nije poznato koje projekte je udruga organizirala, ni kakvi su njezini prihodi i rashodi, no poznato je da je Bruna Sanader studirala medicinu, pa se očito željela angažirati i kroz humanitarnu udrugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:30