I DALJE OBEZGLAVLJENI

Novi glavni ravnatelj HRT-a nije izabran ni iz trećeg pokušaja

Od 18 ponuđenih kandidata koji zadovoljavaju sve uvjete iz natječaja, niti jedan nije odabran za funkciju glavnog ravnatelja HRT-a
 Drago Sopta / CROPIX

Programsko vijeće HRT-a ni u trećem pokušaju nije uspjelo izabrati novog glavnog ravnatelja HRT-a. Od 18 ponuđenih kandidata koji zadovoljavaju sve uvjete iz natječaja, niti jedan nije odabran za funkciju ravnatelja.

Nakon prvog glasovanja dalje je prošlo pet kandidata i to Duško Radić s 22 boda, Josip Popovac s 21, Karolina Vidić Krišto sa 18 te Veljko Jančić i Goran Rotim sa po 16 bodova.

U drugom krugu glasalo se za tih pet kandidata. Tako je Radić dobio pet glasova za naprema četiri protiv, isto kao i Goran Rotim, dok su Popovac, Vidić Krišto te Jančić dobili četiri za i pet protiv.

Predsjednik vijeća Zvonko Milas predložio je da se raspiše novi, četvrti po redu natječaj. Tome se usprotivio vijećnik Hašim Bahtijari koji je kazao kako je odluka o novom natječaju izlišna, obzirom da privremenom ravnateljstvu ionako istječe mandat osmog lipnja ove godine.

Umjesto toga, predložio je Bahtijari, na sjednici vijeća trebao bi se odabrati v.d. ravnatelja čiji bi mandat trebao početi devetog lipnja.

Vijećnik Damir Grubiša predložio je da vijeće da kolektivnu ostavku jer više nema "moralnog legitimiteta" da četvrti put raspisuje natječaj. S prijedlogom su se složile vijećnice Sanja Modrić i Marina Škrabalo dok je predsjednik vijeća Milas odgovorio kako svaki član vijeća treba pogledati u ogledalo i razmisliti o ostavci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:28