GRAĐEVINAR TVRDI

NOVI DOKAZI USKOK-a PROTIV MERZEL 'Županičin muž je dogovorio radove i platio sve račune'

Isti svjedok tvrdi da je fakturu morao lažno ispostaviti na ime njezina nećaka
 CROPIX

“Za uređenje stana angažirao me Mladen Merzel, suprug županice Marine Lovrić Merzel. On je ugovorio sve radove, nadgledao ih i platio. Samo je na kraju zatražio da mu ispostavim račun na Dalibora Rožankovića.”

Takav iskaz dao je Uskokovim istražiteljima vlasnik građevinske tvrtke koja je 2012. uređivala stan. Iskaz građevinara koji je zapravo potvrdio Uskokove navode da je stan, premda formalno u vlasništvu županičina nećaka Dalibora Rožankovića, zapravo bio vlasništvo Marine Lovrić-Merzel samo je jedan od kontrolnih dokaza za najnovije optužbe protiv nje.

Uskok je prije dva dana proširio istragu protiv M. Lovrić-Merzel osumnjičivši je da je u zamjenu za 100.000 eura mita 2011. omogućila tvrtki IGM Turopolje, iza koje je stajao tajkun Željko Žužić, da povoljno otkupi Ceste Sisak d.o.o.

Žužić je u iskazu ustvrdio kako je županici tijekom ljeta 2011. donosio novčane iznose - ukupno 100.000 eura. Njezin nećak Rožanković, formalno vlasnik stana, također je osumnjičen zbog prikrivanja.

Uskok je prikupio i niz drugih kontrolnih dokaza da je stan zaista u vlasništvu Merzel. Iz njezina mobitela izuzeti su SMS-ovi iz kojih se može iščitati da je stan njezin. Poreznom provjerom njezina nećaka utvrđeno je da si od svojih primanja ne bi mogao priuštiti takvu nekretninu. U zadnjih sedam godina zaradio je oko pola milijuna kuna, a stan je plaćen 680.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:41