SUSJEDI PODIJELJENI

NOVI ČIN ŽIVOTNE DRAME PSA KOJEMU NE DAJULAJATI 'Sutkinja je naložila da seizmjeri koliko glasno Medo laje...'

'Medi nije jasno što se događa, a svima nama teško je gledati ga nesretnog'
 Goran Šebelić/CROPIX

Sud u Puli naložio je vještačenje jačine laveža psa Mede iz istarskog sela Peroj. Na danas održanom ročištu, koje je trajalo punih šest sati, pojavilo se 11 svjedoka. Svi oni iznosili su svoj dojam ponašanja ovog najpoznatijeg lajavog prijestupnika. Obitelj Vukotić, koja Medu tuži zbog preglasnog laveža, potvrdila je da zbog njegovog verbalnog izražavanja ne mogu normalno živjeti. No, dio susjeda tvrdi kako to nije istina, pa je Medin slučaj očito podijelio Peroj. Dok neki tvrde da je njegovo lajanje zaista nepodnošljivo, drugi tvrde da se ponaša onako kako se od psa to i očekuje, te da nikad nije bio izrazito bučan.

- Sutkinja Nataša Horvat naložila je da se do idućeg ročišta, u svibnju, izmjeri koliko Medo glasno laje. Naravno da nam je to svima smiješno, ali eto, tako je sud odredio. Još uvijek ne znam tko će to učiniti i kada, ali ako je to način da dokažemo da njegovo lajanje nije preglasno, drago mi je da će to biti učinjeno. Moj je pas postao prava pseća zvijezda, ali svi mi želimo da ova situacija što prije završi. Nadam se da će Medo uskoro opet moći tijekom noći biti na dvorištu, što mu jako nedostaje - kaže Medin vlasnik Anton Šimunović.

Pas je, kaže vlasnik, u zadnje je vrijeme prilično nesretan. Zbog prelaska na ljetno računanje vremena teže mu je nego prije - još za dana odlazi u kuću, što ga nimalo ne veseli. Ipak, nije se predao.

Iako je sud odredio da za jedan jedini njegov lavež vlasnik treba susjedu platiti 20 tisuća kuna, Medu to ne uznemirava. Tu i tamo se ne može suzdržati, dodaje vlasnik, pa buntovno zalaje u smjeru susjedove kuće.

- Strahujemo od kazne i poštujemo sudsku mjeru da tijekom noći ne smije biti vani. Medi nije jasno što se događa, a svima nama teško je gledati ga nesretnog. Nikad nismo željeli imati probleme sa susjedima i drago mi je što su mnogi iz naše ulice došli na sud i svjedočili da on nije bučan pas i da nikome ne smeta - dodaje Šimunović.

Podsjetimo, Općinski sud u Puli donio je privremenu odluku da Medo mora svakoga dana od 20 sati do 8 ujutro biti zatvoren u kuću, kako ne bi lajao. Protiv njegova vlasnika tužbu je podigla susjeda Veselka Vukotić, koja smatra kako joj je zbog njegova laveža narušeno zdravlje. Nakon što je u medije izašla Medina priča, mnogi vlasnici pasa pružili su mu potporu pokretanjem akcije "Je suis Medo".

Fotografirali su svoje kućne ljubimce s natpisima potpore Medi, a onda slike dijelili na društvenim mrežama uz poruku "Svi smo mi Medo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:46