TIJESNA POBJEDA

NOVE PODJELE VLADAJUĆIH Odabir novog šefa mladeži SDP-a sugerira stranački bunt

Ekonomist Nenad Livun bliži je Davoru Bernardiću
Zagreb. 200212.Hrvatski Sabor.Nastavaka zasjedanje o Vladinom prijedlogu drzavnog proracuna za ovu godinu.Na fotografiji: Zoran Milanovic i Davor Bernardic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Sa samo devet glasova više u subotu je novi predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske postao Nenad Livun, dosadašnji predsjednik zagrebačke organizacije stranačke mladeži blizak Davoru Bernardiću.

Livun je osvojio 156 glasova, a njegov protukandidat Goran Grobotek, koji je bliži predsjedniku stranke i Vlade Zoranu Milanoviću, osvojio je 148 glasova.

Žestoka borba i tijesna pobjeda osobe bliske Milanovićevoj oporbi u stranci i među mladim uzdanicama SDP-a, kao i na nedavnom Glavnom odboru, pokazala je ponovno podijeljenost na one koji su za i protiv predsjednika stranke.

Donedavni predsjednik Foruma mladih, Saša Đujić, svojim je kolegama poručio da se srame, a navodno se zviždalo i pljeskalo.

Mladi SDP-ovci koji su naklonjeni Milanovićevoj struji pokušali su, kažu nam izvori, osporiti rezultat jer su tvrdili da je za pobjedu potrebna natpolovična većina glasova.

- Nije bilo nikakvih navijačkih skandiranja niti drame. Sve je proteklo regularno, samo je izborna komisija napravila neke tehničke pogreške - kaže Livun, koji je postao predsjednik stranačke organizacije s više od 8000 mladih.

Negira da je blizak Bernardiću, a protiv Milanovića. Kaže da ga se automatski svrstava u tu struju zato što je predsjednik zagrebačke organizacije. Livun 28-godišnji je diplomirani ekonomist iz Zagreba.

O odnosima u stranci kaže da su “takvi kakvi su” pa se nada da će se poboljšati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:55