ZA OSTALE NEMA MJESTA

Nova pravila Vlade: Tko sve smije prisustvovati proslavi na kninskoj tvrđavi?

Ideju ministra branitelja Freda Matića uskoro bi trebao blagosloviti premijer Zoran Milanović
 Arhiva

Predsjednik države, predsjednik Vlade i predsjednik Sabora uz ministre branitelja, obrane i unutarnjih poslova.

Za sve ostale ministre, gradonačelnike, političare, bilo iz opozicije ili oporbe, bivše predsjednike, kao i simpatizere određenih stranaka, estradnjake, sportaše i svećenike - na Kninskoj tvrđavi nema mjesta.

Uz državni vrh idu i šestorica vojnika koja će držati zastavu, a čast dizanja zastave imat će jedan od najzaslužnijih vojnika.

Svake godine tu čast imat će drugi vojnik.

Ovako bi mogla glastiti nova pravila ponašanja na središnjoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koja će se i ove godine održati 5. kolovoza u Kninu.

Na ovakvu ideju, kako saznajemo, došao je ministar branitelja Fred Matić, a uskoro bi njegov prijedlog trebao blagoslovit i predsjednik Vlade Zoran Milanović.

- Istina je da razmišljamo o novim pravilima ponašanja. Unazad nekoliko godina na toj proslavi bilo je svega i svačega, svi su se željeli zbog ovih ili onih razloga naslikavati na Kninskoj tvrđavi, a branitelji su cijelo vrijeme bili negdje po strani. Vrijeme je da to ispravimo - objašnjava ministar Matić.

Prema njegovom prijedlogu, podizanje zastave na kninskoj tvrđavi ove bi godine trebali pratiti premijer Milanović, predsjednik države Josipović i potpredsjednik Sabora Leko i resorni ministri Matić, Ostojić i Kotromanović.

Matićev prijedlog mogao bi pasti na plodno tlo prvenstveno kod branitelja koji su ranijih godina izražavali nezadovoljstvo načinom organiziranja mimohoda u Kninu, kao i stavljanja političara u prvi plan koji se tog dana okupljaju u kraljevskom gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:48