VESELI PERFORMANS

NOVA GRADSKA ATRAKCIJA Svečanim ispijanjem 'zidarskog' piva otvorena 'Vrata Zadra - sjeverni portal'

 Luka Gerlanc / CROPIX / Luka Gerlanc / CROPIX

ZADAR U svom novom performansu, kojeg je izveo na samom ulazu u Zadar na Bokanjcu, poznati performer i vođa KUD "Bleke i konji" Enio Meštrović, otvorio je "Vrata Zadra" - sjeverni portal.

Meštrović se u osnovi ove ideje narugao gradskim vlastima i vizionarima koji planiraju velebne i skupe projekte, a da prije nije riješen niz drugih otvorenih pitanja vezanih za život građana, čije rješavanje ne zahtjeva značajna ulaganja, piše Zadarski.hr .

Put Vrela, prometnica koja prolazi kroz Bokanjac, koja je istovremeno i sjeverni ulaz u grad gledajući s ražanačke strane, opasna je, bez nogostupa, nedovoljno široka za veliki promet, i lani je na njoj izgubljen jedan ljudski život, pa je Meštrović nije slučajno izabrao za pozornicu ovog performansa.

Luka Gerlanc / CROPIX / Luka Gerlanc / CROPIX

-Ja ne znan jel uvi grad radi za nas građane seljake ili samo za turiste? Nek nan unda turisti plaćaju komunalno i ćistoću! Da će stablin mekniti cakleni kišobran? A mi ćemo se i dalje verati ka koze po zidićin da nas avto ne zgazi. Piši i ovo, dok ikoji čovk ima crnu jamu triba misliti kako ga izvući iz govana! - rekao je Enio prerušen u vratara koji je taj posao dobio tako što je potpisao pristupnicu, ne zna ni on kojoj stranci, a pri tome je naveo da od radnog iskustva ima jednu sezonu rada na vratima diska bivšeg hotela "Beograd" još prije rata. Vratara Enia je i u ovom performansu pratio vjerni križanac Pietro, a vrijeme je kratio "zidarskim" pivom.

Ova "Vrata Zadra" će biti prepoznatljiv znak za ulazak u Las Zadar Monte Carlo Vegas di će Vas, sve drage goste, ka oni kauboj ozgor kasina, pozdravljati domaćin iliti urođenik grada. Čim prođu ova Vrata gosti će osjetiti prelazak u drugu dimenziju, ka Majkl Foks kad je uletija u budućnost, dimenziju blagostanja i kulture.

Luka Gerlanc / CROPIX / Luka Gerlanc / CROPIX

Uvjerenja smo da će ovo biti nova atrakcija grada, danonoćna dobrodošlica svima, ka i Pozdrav suncu ili Kauboj u Vegasu, s napomenom da se ode nema što pokvariti! - rekao je Meštrović, uskliknuo "Ne damo nikom naša Vrata u koncesiju" te najavio:

- Ovim otvorenjem otvaramo i manifestaciju "Dani otvorenih vrata" kroz radionice diljem grada: Kako priživiti od prvog do prvog - za nezaposlene, Kako kulturno reći da nećeš - za zaposlene u državnom sektoru, Kako ništa ne raditi bez koristi - za napredne, Kako glumiti glumu - za ambiciozne, Kako svirati kurcu - za početnike, Fjaka u dva koraka - za iskusne, Ko će koga nego svoj svoga - za liberalne, Što su jeli naši stari sa gradela, da se nikad, nikad ne zaboravi - za sve veći broj zainteresiranih, Di odložiti stvari koje još vride - za one koji ih tribaju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 19:19