REAKCIJE IZBORNIH PROTIVNIKA

'NJIHOV PROGRAM JE NIŠTA, JEDNA VELIKA NULA!' Prije sjednice Vlade ministri se obrušili na HDZ-ov gospodarski program

Zagreb, 070214.Markov trg, Banski dvori.Press konferencija Branka Grcica potpredsjednika Vlade na temu koristenja EU fondova.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

NOVO 12:10 Od rekordno kratke 268. sjednice Vlade, koja je trajala sedam minuta i 18 sekundi, ostat će zabilježeno to da je nakon što je pomoćnik ministra zaštite okoliša Hrvoje Dokoza iznio Prijedlog zaključka o prihvaćanju Memoranduma o suglasnosti o očuvanju migratornih ptica grabljivica u Africi i Euroaziji, premijer Zoran Milanović kratko dobacio: 'To orlovima zabranjuju da love muhe,' prenosi tportal.hr.

----------------------------

Dugoočekivani HDZ-ov program nije impresionirao njihove političke suparnike za koji kažu da je jedna velika nula.

Jedan od najkritičnijih bio je ministar Branko Grčić:

HDZ-ov program je ništa, jedna velika nula. Ambiciozni ciljevi se postavljaju, a nigdje ništa, nigdje instrumenata.' Grčić također kaže kako nije vidio HDZ-ove izborne plakate niti ga oni zanimaju:

'Brojke o kojima oni govore o iseljavanju, nezaposlenosti su već toliko puta bile u medijima demantirane jer ne odgovaraju statistici', rekao je Grčić.

Jednako kritična bila je i ministrica Anka Mrak Taritaš koja je navela i da su je jako iznenadile najave da će se građevinske dozvole izdavati u roku od pet dana:

'Ova Vlada izdaje građevinske dozvole u nekim za jedan sat, a u nekima za jedan dan. Nisam znala da je pet manje od jedan. Nadam se da će građani više vjerovati napravljenom i realnim brojkama nego tuđim obećanjima i riječima', rekla je Mrak Taritaš.

Ministar Orsat Miljenić u kritikama je bio najslikovitiji, rekavši kako su se '…tresla brda, a rodio se mali miš.' Njegov stranački kolega Tihomir Jakovina nije ništa želio komentirati već je samo u prolazu dobacio da od tih pustih obećanja neće biti ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:07