SPREMITE DEBELE KAPUTE

NIŠTA OD ZAHLAĐENJA DO VELJAČE Do kraja mjeseca temperature neće padati ispod ništice!

Tjedan pred nama također će biti nadprosječno topao, a do kraja mjeseca temperature neće padati ispod 0 Celzijevih stupnjeva
 Srđan Vrančić/CROPIX

ZAGREB - Prema dugoročnim prognozama DHMZ-a u siječnju nećemo dočekati pravu zimu. Tjedan pred nama također će biti nadprosječno topao, a do kraja mjeseca temperature neće padati ispod 0 Celzijevih stupnjeva. Dakle, debeli kaputi i ostala zimska oprema neće nam trebati u siječnju.

Slično vrijeme bit će u cijeloj Hrvatskoj. U Zagrebu će se naredni tjedan dnevne temperature uglavnom kretati oko 10 Celzijevih stupnjeva. Oko srijede je moguća i kiša. U Splitu i Rijeci temperature će se kretati između 10 i čak 15 dok će u Osijeku biti maksimalno oko 10 Celzijevih stupnjeva. Idući tjedan tamo će se temperatura nakratko spustiti ispod nule, ali već dan kasnije popest će se na 10 Celzijevih stupnjeva.

Stručnjaci upozoravaju da bi ove razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike mogle kod meteoropata uzrokovati poteškoće sa snom te glavobolju i razdražljivost. Tegobe su moguće i kod kroničnih bolesnika. Stoga se nemojte previše naprezati, pijte puno tekućine i odmarajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 21:21