ŽESTOKA REAKCIJA PREDSJEDNIKA SRBIJE

Nikolić: 'Milanovićev posjet nije iskren. Prvo su se trebali naći predsjednici, ne znam zašto Josipović to izbjegava!'

'Mislim da je prvo trebao biti susret dvojice predsjednika jer to označava da je došlo do uspostavljanja dobrih odnosa'

BEOGRAD - Nikolić je danas na novinskoj konferenciji izjavio da su se prvo trebali susresti predsjednici Srbije i Hrvatske, a tek onda premijeri Dačić i Milanović, prenosi B92.

- Mislim da je prvo trebao biti susret dvojice predsjednika jer to označava da je došlo do uspostavljanja dobrih odnosa i ne znam zašto Ivo Josipović izbjegava taj susret. Što se mene tiče, Srbija treba surađivati i razgovarati sa svakom državom u svijetu, ali postoji put. Ne može Hrvatska biti ljuta na predsjednika Srbije pa tražiti nekakav drugi način da se pojavi u Srbiji. Ja predstavljam Srbiju i njezine građane u zemlji i inozemstvu - kazao je Nikolić.

UŽIVO IZ BEOGRADA U tijeku susret Milanović - Dačić: Sastanak će trajati dva sata

Smatra da je ovo pokušaj Hrvatske da mirno uplovi u EU 'iako zaista postoje pitanja koje Hrvatska nije riješila kao što je pitanje prognanika i imovine Srba koja uz srpsko protivljenje mogu predstavljati ozbiljan problem za ulazak u EU.

Predsjednik Srbije dodao je i da Milanovićev posjet nije potpuno iskren.

- Ako je Hrvatska podnijela tužbu protiv Srbije zbog genocida, kako onda predsjednik hrvatske vlade može doći u posjet? Netko onda tu nije iskren. Ili znaju da mi nismo počinili genocid ili posjet nije iskreno prijateljski - rekao je Nikolić.

- Treba raščistiti sve, najlakše je sjesti i ručati. Prije toga trebamo pomiriti narode, jer političari se lako svađaju i mire - zaključio je Nikolić, prenosi B92.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:09