GOST 'PRESSINGA'

'Nije mi se svidio odnos Dalije Orešković prema predsjednici. Zvala me na kavu, pa sam rekao da idemo, onda je odgodila. I nikad toga nije bilo'

Mislav Kolakušić
 Davor Pongracic / CROPIX

Gost "Pressinga" na N1 televiziji u srijedu navečer bio je sudac Mislav Kolakušić.

Na pitanje hoće li na izbore izaći kao stranka ili nezavisni kandidat, odgovorio je: - Pa vidjet ćemo... Najčešće su suci u politiku ulazili kao ministri pravosuđa.

Na pitanje je li on sudac ili političar, rekao je da je sudac.

- Smatram da svaku funkciju u RH, ako želimo izaći iz ove katastrofe, moraju obnašati ljudi koji su najbolji u svome poslu. Zašto bi se birao ministar financija iz stranke od njih 10, 15 ili 500, zašto netko ne bi bio ministar od nas četiri milijuna? - upitao je Kolakušić..

Kolakušić je također ustvrdio kako je Hrvatska zbilja u krizi jer se, rekao je, "vidi da je svaki segment društva u katastrofalnom stanju, imamo zemlju koja se ne obrađuje, poticaje koji se ne daju ljudima koji obrađuju zemlju".

Na pitanje je li ga Tomislav Karamarko nekad vrbovao za ministarsku funkciju, kako se pričalo, odgovorio je: - Nikad u životu Kramarka nisam vidio uživo niti razgovarao s njim.

Osvrnuo se i na gostovanje Dalije Orešković u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2".

- Što se tiče kolegice Dalije, mislim da je ona jedna pametna žena, iznimno, i kvalitetna pravnica. Nije mi se možda svidio odnos prema predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Mislim da malo izlazi izvan okvira, da to nije u okviru. Ostalo mi je OK - rekao je Mislav Kolakušić.

Potvrdio je i da ga je Orešković svojedobno pozvala na kavu u kontekstu govorkanja o njihovoj mogućoj političkoj suradnji.

- Zvala me, pa sam rekao da idemo, onda je odgodila. I nikada toga nije bilo - izjavio je u "Pressingu" N1 televizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:40