BJEŽAO OD ZATVORA

Nije iskoristio gužvu: Policajac nakon filmske jurnjave uhitio pljačkaša u dubrovačkoj robnoj kući

Beša je poznat po više imovinskih delikata među kojima se posebno ističu oružane pljačke
dubrovnik220307robna kuca minceta u stecajufoto mateo rilovic-pok-
 Mateo Rilović/CROPIX

DUBROVNIK - Edo Beširević "Beša" (30) nije uspio pobjeći od zakona niti iskoristiti gužvu u dubrovačkoj robnoj kući "Minčeta" gdje ga je policija uspjela pronaćio i nakon prave "filmske" jurnjave po robnoj kući uhititi i privesti istražnom sucu koji ga je "otpremio" u zatvor na izdržavanje kazne od koje je bježao.

Beširević je u četvrtak prijepodne u "Minčeti" pokušao pobjeći od policajca koji ga je prethodno, temeljem naloga Županijskog suda, neuspješno tražio na kućnoj adresi kako bi ga priveo zbog odsluženja pravomoćno izrečene kazne. Kad je primjetio policajca koji mu se približava Beširević se dao u bijeg te ga je policajac bio primoran hvatati po hodnicima robne kuće. Na kraju ga je uspio uhititi te dovesti u sud odnosno zatvor.

Inače, Beša je poznat po više imovinskih delikata među kojima se posebno ističu oružane pljačke u dubrovačkom "Fashion caffeu" studenoga 2009. i pljačke poslovnice "Hrvatske lutrije" u Gružu. U obje te pljačke je koristio maskirnu kapu koja mu nije pomogla jer je naknadno i relativno brzo otkriven. Pri izricanju presude zbog koje je tražen sud je kao olakotnu okolnost uzeo utjecaj opojnih droga zbog kojih se Beša i liječio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:30