NOVINA NA EKRANU

NEZABILJEŽENA ODLUKA NA NAŠOJ TELEVIZIJI Skratili Dnevnik HTV-a vikendom zbog nedostatka vijesti

Radi se o programskoj odluci uvjetovanoj znatno manjom količinom zbivanja tijekom vikenda u odnosu na radni tjedan - odgovaraju s Prisavlja

S novim središnjim Dnevnikom, koji od prošlog tjedna počinje u 19 sati te s blokom Sporta i Vremenske prognoze traje punih sat vremena, HTV-ovci su uveli i jednu dosad nezabilježenu novinu u svijetu naše televizije. U to su se već mogli uvjeriti gledatelji koji su središnju informativnu emisiju javne televizije pratili prošli vikend. Naime, Dnevnik vikendom traje desetak minuta kraće nego radnim danom, što je one zlurade navelo na pomisao da su urednici i novinari Informativno-medijskog servisa HRT-a nakon početne euforije posustali. Međutim, kako doznajemo, razlog kraćenja emisije nije nedostatak priloga, nego odluka Programskog vodstva HRT-a.

- Radi se o programskoj odluci uvjetovanoj znatno manjom količinom zbivanja tijekom vikenda u odnosu na radni tjedan - odgovaraju s Prisavlja na upit zbog čega je Dnevnik subotom i nedjeljom kraći.

Trend kolega s HRT-a ne namjeravaju slijediti Nova TV i RTL. Kako neslužbeno doznajemo, oni procjenjuju da se i tijekom vikenda u zemlji i svijetu zbiva dovoljno toga čime bi mogli ispuniti minute svojih glavnih informativnih emisija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:56