STIGLO POGORŠANJE VREMENA

NEVRIJEME U HRVATSKOJ Jaka oluja s tučom protutnjala Karlovcem, vjetar čupao stabla

Zbog nevremena je problema bilo i u Zagrebu: poplavljen je podvožnjak Škorpikova-Bologna, a zastoj tramvaja dogodio se u Dubravi
Karlovac, 140814.Jako grmljavinsko nevrijeme s tucom i s jakom kisom protutnjalo je jutros karlovackim podrucjem.Na fotografiji: Ostaci leda.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC, ZAGREB - Jače grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom veličine lješnjaka u dva kraća navrata pogodilo je jutros karlovačko i dugoreško područje.

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje izvjestili su da su vatrogasne ekipe na terenu te raščišćavaju prometnice od nekoliko srušenih stabala.

Ipak, za sada nema informacija o većoj materijalnoj šteti.

Podsjetimo, meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas su najavili jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom sa zapada i sjeverozapada te sjevernog Jadrana koje će se proširiti na veći dio zemlje.

Pretežno ili djelomice sunčano zadržat će se na južnom Jadranu te prijepodne u Slavoniji.

Mjestimice je moguća obilnija kiša, ponajprije u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu, ali i jače grmljavinsko nevrijeme.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će umjereno i jako jugo najprije na sjevernom dijelu okrenuti na sjeverozapadnjak i buru.

Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22, u Slavoniji i Baranji te na Jadranu od 25 do 31 °C.

Problemi i u Zagrebu: Poplavljen podvožnjak, zastoj tramvaja u Dubravi

Zbog prometne nesreće uzrokovane kišnim vremenom tramvajski promet u Zagrebu u smjeru zapada odvija se otežano, doznaje se u zagrebačkoj policiji i u Zagrebačkom eetkričnom tramvaju (ZET).

Kako ističu u policiji, do zastoja u tramvajskom prometu u smjeru zapada došlo je oko 10,50 sati uslijed sudara kombija i tri osobna vozila u ulici Dubrava-Dankovečka.

Dodaju i kako je u sudaru jedna osoba ozlijeđena, a očevid je u tijeku.

Iz ZET-a su pak za istu nesreću istaknuli kako je riječ o prometnoj nesreći drugih sudionika u prometu na tramvajskim tračnicama u Ulici Dubrava kod Grižanske, što je uzrokovalo skraćivanje tramvajskih linija 4 i 11 do Dubrave.

Policija iznosi i podatak kako je zbog silnih oborina i ispumpavanja vode za osobna vozila zatvoren i podvožnjak Škorpikova-Bologna, dok teretna vozila za sada prometuju nesmetano.

Od 7 do 12 sati vatrogasci su imali 18 intervencija i to dva gašenja požara i 16 ispumpavanja, doznaje se iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Na terenu su osim Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Dobrovoljna vatrogasna društva.

U ZET-u se saznaje i kako će se na blagdan Velike Gospe, u petak, 15. kolovoza u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivati nedjeljni vozni red. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:56