OŠTRE SANKCIJE

NEVJEROJATAN EPILOG Kaznili ekipu Hitne jer je zaustavila pijanog vozača i spriječila nesreću

 Srećko Niketić/Cropix

Ekipa pulske Hitne medicinske pomoći dobila je novčane kazne od po 150 kuna zbog narušavanja javnog reda i mira jer su prije godinu dana intervenirali u prometu i zaustavili pijanog vozača, piše Glasistre.hr.

Naime, ekipu od tri člana je tada prijavila policija, a osim njih kažnjen je i vozač kod kojeg je utvrđeno da je uz narušavanje javnog reda i mira bio pod utjecajem alkohola te je odbio alkotest. Nimalo olakotna okolnost mu nije bila i ta što je upravljao vozilom bez vozačke dozvole pa je dobio kaznu od 2400 kuna.

Prema pisanju Glasa Istre ovakav sudrki epilog je en ugodno iznenadio djelatnike pulske hitne pomoći jer im je enrazumljiv način donošenja ovakvog prekršajnog naloga na temelju optužnog prijedloga PU istarske. Dr. Dragan Vujović tvrdi da dijelovi njihovog svjedočenja nisu uzeti u obzir niti su navedeni pri donošenju prekršajnog prijedloga te ih nitko nije zvao da ponove iskaze pred sucem već su samo pozvani da dođu podignuti rješenje.

- iz obrazloženja se vidi sa smo krivi jer smo 'upotrebljavajući tjelesnu snagu držali za ruke i noge pijanog vozača i onemogućavali mu da se digne' te da smo to učinili tek po dolasku policije kad nam je rečeno da se prestanemo tući. Pijani vozač, također je navedeno, nastavio je vikati i vrijeđati nas, psovati i biti agresivan, oglušio se na opetovani zahtjev policajca da prestane te je s lisicama na rukama odveden u postaju. No, to je samo donekle točna verzija - izjavio je dr. Vujović za Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 03:48